17 Aralık 2025
Altın 5930.066
BIST 11282.94
Dolar 42.718
Euro 50.1138
Sterlin 57.0288
Ankara 8°C

Abd Adana Konsolosu Espinoza: Türkiye'nin Suriye'ye Yardımları Takdire Şayan

Abd Adana Konsolosu Espinoza: Türkiye'nin Suriye'ye Yardımları Takdire Şayan
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Türkiye’nin ve yerel yönetimlerin Suriye halkına verdiği desteğin inkâr edilemeyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Türkiye’nin ve yerel yönetimlerin Suriye halkına verdiği desteğin inkâr edilemeyeceğini söyledi.

        Suriye İnsanı Yardım Başkanı Mark Word ve Yabancı Ülkeler Afet Yardım Bürosu Bölge Başdanışmanı Bill Gerger ile Gaziantep'e gelen Espinoza, Suriyeli sığınmacılar için bir takım görüşmeler yapacak. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret eden Espinoza, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’nin ve yerel yönetimlerin Suriye halkına verdiği desteğin inkâr edilemeyeceğini kaydetti.

        Espinoza, “Türk hükümetinin, Türk halkının ve belediyelerin Suriye halkı için yaptıkları ortada. Bunu takdir etmemek elde değil. Türk hükümetinin vermiş olduğu yardım çok etkileyici. Belediyelerin yaptıkları yardımları herkes duymuş değil. Ama ben biliyorum ve çok etkilendim. Bunun için bugün size Suriye İnsanı Yardım Koordinatörü’nü getirdim. Onunla Suriye halkı için her konuyu görüşebiliriz.” diye konuştu.

        Espinoza ile Suriye hakkında yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Asım Güzelbey ise “Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunu bütün dünya ülkeleri biliyor. Biz Suriye’deki yaşanan olayların insanı boyutu ile ilgileniyoruz. Görüşmemiz de bunun üzerine. İnşallah o insanların mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli bir gelişme yaşanır.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

ABD Adana Konsolosu Espinoza: Türkiye'nin Suriye'ye yardımları takdire şayan

ABD Adana Konsolosu Espinoza: Türkiye'nin Suriye'ye yardımları takdire şayan

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir