1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD konsolosluğuna yürüdüler
ABD konsolosluğuna yürüdüler

ABD konsolosluğuna yürüdüler

Adana'da Mısır için ABD Adana konsolosluğu önünde eylem yaptılar.

A+A-

ADANA'da bir grup, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik müdahalesinde hayatını kaybeden ve yaralananlar için, ABD Adana konsolosluğu önünde eylem yaptı.

D-400 karayolu kenarındaki ABD Konsolosluğu'na 50 metre mesafede toplanan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi ile Ümmet ve Kardeşlik Platformu Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik müdahalesinde hayatını kaybeden ve yaralananlar için destek eylemi düzenlendi.

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme katılan yaklaşık 300 kişi ellerinde çeşitli pankartlar taşıdı.

Grup, 'Kahrolsun Sisi yaşasın Mursi', 'Kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika', 'Mısır'a selam direnişe devam', 'İslami hareket engellenemez' sloganları attı.

Grup adına konuşma yapan Ümmet ve Kardeşlik Platformu Adana Şube Başkanı Esref Şahin, Mısır'daki müdahalelerde binlerce kişinin şehit edildiğini söyleyerek, "Katliamı gerçekleştirenlerden ziyade kuklacıyı hedef alacağız. Amerika, İsrail, İngiltere ve Rusya şer dörtlüsü, küresel emperyalizmin bu dörtlü atı yer yüzünde nerede bir İslami direniş varsa, Birleşmiş Milletler ve NATO emperyalizm balyozlarını o Müslümanların kafasına indirmektedirler. Bugün Mısır'da gerçekleştirilen katliama karşı durmak, küresel emperyalizme karşı durmakla eş değerdir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.