12 Şubat 2026
Altın 6941.18
BIST 12433.5
Dolar 43.6382
Euro 51.8938
Sterlin 59.56
Ankara 9°C

ABD Türkiye'den Savunma İstedi

ABD Türkiye'den Savunma İstedi
ABD’deki bir mahkeme, içinde İncirlik üssü arazisinin de bulunduğu gayri menkuller için Türkiye’den 64 milyon dolar tazminat isteyen üç Ermeni’nin başvurusu üzerine açılan davada, Türkiye’nin yanıt vermesi için 21 gün süre verdi.

ABD’deki bir mahkeme, içinde İncirlik üssü arazisinin de bulunduğu gayri menkuller için Türkiye’den 64 milyon dolar tazminat talep eden üç Ermeni’nin başvurusu üzerine açılan davada Türkiye’den savunma istedi.
Hayots Ashkharh gazetesine göre, “Ermeni soykırımı sırasında mallarını kaybeden Ermenilerin torunları” iddiasıyla Türk Hükümeti, Merkez Bankası ve Ziraat Bankası hakkında açılan davaya bakan ABD’deki mahkeme, iddialara yanıt vermesi için “sanıklar”a 21 gün süre verdi.
Davacıların avukatı, Vartkes Yeghiayan DA, Los Angeles’de oturan Rita Mahtesyan and Anais Harutyunyan ile Washington’da yaşayan Alex Bakalyan’ın İncirlik Hava Üssü arazisini de içeren gayrı menkuller için 64 milyon doları aşkın bir tutar talep ettiklerini anlattı. (ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir