1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' Semineri Düzenledi
Acıpayam Müftülüğü Cami Projeleri Semineri Düzenledi

Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' Semineri Düzenledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Tecrübe Paylaşımı" projesi kapsamında, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bünyesinde "Cami Projeleri" konulu bir seminer düzenlendi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Tecrübe Paylaşımı" projesi kapsamında, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bünyesinde "Cami Projeleri" konulu bir seminer düzenlendi. Talip Özkan Konferans Salonu'ndaki seminere Acıpayam İlçe Müftüsü Mehmet Kurt, Vaiz Semih Acet, Amasya Merkez Sultan Beyazıt Camisi İmam Hatibi Abdülkadir Tekin, Sinop Merkez Seyyid Bilal Camisi İmam Hatibi Hüseyin Konukçu, Acıpayam merkez, çevre köy ve beldelerdeki din görevlileri katıldı. Söz konusu projeyle özellikle taşradaki din görevlilerinin örnek projelerinin tespit edilerek yaygınlaştırılması, Türkiye genelinde cami hizmetlerinin verimliliğinin arttırılması ve tecrübelerin paylaşılması amaçlanıyor.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Kurt, "Başkanlığımız, son yıllarda dinî hayatı canlı tutmak için çok güzel projelere imza atmaktadır. Bunlardan biri olan Tecrübe Paylaşımı'nın çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. Ardından söz alan İmam Hatip Konukçu, yaz Kur'ân kurslarına katılımı arttırma ve devamlılığı sağlamayla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurslarda dönem sonuna doğru öğrenci kaybı yaşandığını belirterek, "Her din görevlisi arkadaşımızın, kendi alanındaki öğrencileri yaz kurslarıyla tanıştırıp sonuna kadar camide tutabilmesi lazım. Bunun için de öğrencimiz ve ailesiyle yakından ilgilenip çeşitli sosyal faaliyetlerle kursa devamlılığını sağlamamız gerekir." şeklinde konuştu. İmam Hatip Tekin de "Cami Hizmetleri ve Alevi Vatandaşlarımız" konusunu anlattı. Müslümanların sadece kardeş oldukları hususunun hiçbir zaman akıldan çıkarılmayıp Alevi-Sünni ayrımının birtakım iç ve dış şer güçler tarafından servis edilen, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik kasıtlı bir düşünce ürünü olduğunun her fırsatta dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Seminer, karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi. CİHAN

Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' semineri düzenledi

Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' semineri düzenledi

Acıpayam Müftülüğü 'Cami Projeleri' semineri düzenledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.