21 Haziran 2026
Altın 6204.71
BIST 14734.5
Dolar 46.4089
Euro 53.2515
Sterlin 61.2875
Ankara 21°C

Adalar Belediyesi'ne "Rüşvet ve Yolsuzluk" Operasyonu

Adalar Belediyesi'ne "Rüşvet ve Yolsuzluk" Operasyonu
Adalar Belediyesi'ne "rüşvet", "yolsuzluk" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın da bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Fırat Durak ile bazı birim amirleri ve personelin, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki bölgede usulsüz işlemlere imza attıkları yönündeki ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldı.

"Basit onarım" adı altında kaçak yapılaşmaya rüşvetle izin

Soruşturma dosyasındaki detaylara göre, şüphelilerin tarihi eser statüsündeki yapılara yapılan esaslı müdahalelere, rüşvet karşılığında "basit onarım" adı altında izin verdikleri belirlendi. Ayrıca ruhsatsız işletmelere rüşvet karşılığı çalışma izni verildiği veya bu işletmelerin faaliyetlerine göz yumulduğu tespit edildi.

"Göstermelik ceza" ile rüşvet sistemi kurulmuş

Yürütülen teknik ve fiziki takip neticesinde, suç ağının işleyişine dair şu çarpıcı bulgulara ulaşıldı:
Kaçak inşaatlara ve ruhsatsız işletmelere önce "göstermelik" olarak yüksek miktarda cezalar kesildiği,
Bu yolla sistem içerisine çekilen yapı sahipleriyle, cezanın hafifletilmesi veya usulsüzce indirilmesi noktasında rüşvet pazarlığı yapıldığı, ruhsat almak isteyenlerin belediye yetkililerince irtibatlı oldukları mimarlara yönlendirildiği, rüşvet görüşmelerinin bu mimarlar üzerinden yürütüldüğü ve ödemelerin elden teslim edildiği anlaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir