05 Kasım 2026
Altın 6632.94
BIST 11514.32
Dolar 50.0387
Euro 56.4093
Sterlin 67.2961
Ankara 10°C

Adalet Bakanı Ergin: "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesindeki Olaylarla Bugünküler Örtüşüyor!."

Adalet Bakanı Ergin: "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesindeki Olaylarla Bugünküler Örtüşüyor!."
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, artan terör olayları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, artan terör olayları ile ilgili olarak, "Türkiye'nin geleceğe dönük, demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında kat ettiği yolculuğunu bu tür girişimler engelleyemeyecek." dedi. Ergin, terörle uğraşmak isteyen unsurlarla gerektiği gibi mücadele edileceğini söyledi.

Ergin, Kahramanmaraş Arsan Otel çıkışında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Artan terör olayları ve eksek kayması tartışmaları ile değerlendirmede bulunan Ergin, "Başbakan da ifade etti. Türkiye'de ne zaman dönüşüm, açılım, reform politikası uygulansa Türkiye'nin idari yapısında, hukuk alt yapısında değişiklik gündeme gelse maalesef bunu engellemek isteyenler bu tür hareketlere müracaat ediyorlar." diye konuştu.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Ergin, "O referandum öncesinde yaşadığımız hadiseleri hatırlarsak bu noktadaki çabalarla örtüştüğünü göreceğiz. Türkiye'nin geleceğe dönük, demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında kat ettiği yolculuğunu bu tür girişimler engelleyemeyecek. Bunlar daha önce denenmiş yöntemler. Biz insanımızın hak etiği standartları ona kazandırmaya çalışıyoruz ama ısrarla terörle uğraşmak isteyen, terör yaratmak isteyen unsurlarla da gerektiği gibi mücadele edilecek." açıklamasında bulundu.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yargıya müdahale ettiğini ortaya koyan ses kayıtları ile ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınan Bakan Ergin, "Konu şuan yargıda soruşturma aşamasında. Bu noktada ben bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Her şey milletimizin gözü önünde, kamuoyunun nezaretinde cereyan ediyor. Gelişmeleri sabırla izleyeceğiz. Yargıya intikal etmiş konudur. Sonucunu bekleyelim." cevabını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir