20 Ağustos 2026
Altın 6914.24
BIST 14458.98
Dolar 47.9454
Euro 56.0823
Sterlin 65.3872
Ankara 16°C

Adana Valiliği Pakistan İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Adana Valiliği Pakistan İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Adana Valisi İlhan Atış, sel felaketiyle karşı karşıya kalan ve binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği Pakistan'daki halk için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.Adana'daki tüm kamu ku

Adana'daki tüm kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerini toplayan Vali Atış, yardım kampanyasının nasıl yürütülmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Valilik toplantı salonundaki toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, alt belediye başkanları, kaymakamlar, il müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Vali Atış, "Daha önceki yardımlarda rica ediyordum, bu kez herkes yardım yapacak diyorum." dedi.

Vali Atış, yaşanan olaylar karşısında sözlerin yetersiz kaldığını ve oradaki insanların en kısa zamanda kendilerini toparlayabilmeleri için bu kampanyaya herkesten yardım beklediklerini ifade ederek Adanalılardan bu kampanyaya destek olmalarını istedi.

Pakistan'ın dost devlet olarak algılandığını ifade eden Atış, "Bugün bu dost devlet çok büyük bir afetle karşı karşıya. Biz yardım için ihtiyacı olan her yere elimizi uzatırız. Bu Çin de olabilir. Ama Pakistan başka. Türkiye'nin sıkıntılı olduğu dönemlerde biz her zaman Pakistan halkının yardımını ve desteğini gördük. Müslüman bir ülke, dostluk bağlarımızın güçlü olduğu bir ülke. Bugün çok sıkıntıdalar. Bu sıkıntıya insanlık olarak duyarsız kalamayız. Herkesten kendince destek bekliyoruz." diye konuştu. Toplantıya bazı oda başkanlarının katılmamasını eleştiren Atış, "Bir iftar veriyor olsaydık, hepsi gelirdi. Yardım toplantısına da katılmalarını isterdim" şeklinde sitemlerini belirtti.

Bağışların zorunlu olmadığını, gönüllülük esasına göre bağış çağrısında bulunduklarını ifade eden Vali Atış, yardımların ayni değil nakdi olarak kabul edileceğini hatırlattı. Adana Müftüsü İsmail Canbolat, camilerde para toplayarak kampanyaya katılacaklarını ifade ederken, herkesin zekat ve fitrelerini de Pakistan'a gönderebileceği bilgisini verdi.

Yardım kampanyası için bir alt limit oluşturulmazken kamu kurumlarında çalışanların istedikleri miktarın imza karşılığında maaşlarından kesilmesine karar verildi.

Adana Valiliği Pakistan sel felaketi yardım hesapları şöyle:

Ziraat Bankası Adana Şubesi Hesabı

TL Hesap No : 36784918-5002

Euro Hesabı No : 36784918-5003

USD Hesabı No : 36784918-5004

İş Bankası Atatürk Şubesi

TL Hesabı No: 6004-884023

Euro Hesabı No: 6004-3295807

USD Hesabı No: 3295794