22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9626
Euro 56.0619
Sterlin 65.441
Ankara 22°C

Adana'da 150 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Adana'da 150 Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, görev yaptığı 20 yılda bedensel engelli 3 bini aşkın kişiye tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye

Büyükşehir Belediyesi'nce 150 engelliye alınan tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Durak, Adana'da Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türk Milli Takımı'nı da kutladı.

Şampiyonayı izleyen engellilerin moral bulduğunu vurgulayan Durak, "Bu organizasyonda başarılı olmamızın nedenlerinden biri de 20 yıldan bu yana dağıttığımız tekerlekli sandalyelerdir. Engellilere verdiğimiz bu destekle sözü edilen spor dalı Adana ve Türkiye'de daha iyi noktalara geldi." dedi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki programa aileleriyle katılan engelliler ise Aytaç Durak'tan kent merkezinde kendileri için bir tuvalet yapmalarını istedi.

Durak, bu konudaki eksikliklerini gidereceklerini ifade etti. Bu arada Durak, 29 Mart yerel seçimlerinde verdiği, "engelli ailelerin su fiyatlarını yüzde 50 daha az ödemeleri" sözünün arkasında olduğu kaydetti.

Su fiyatlarının yılda iki kez genel kurul toplantısında ele alındığını bildiren Durak, "O tarihten bu yana genel kurul toplanmadı. Önümüzdeki ilk toplantıda bu talebi ASKİ Genel Kurulu'na götüreceğim. Olumlu cevap aldığımızda uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu'nda bir engelli, Durak'ın seçimde kendilerine verdiği bu vaadini yerine getirmesini hatırlatmıştı.

Toplantıya Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya da katıldı. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir