17 Aralık 2025
Altın 5943.751
BIST 11348.83
Dolar 42.6925
Euro 50.0919
Sterlin 57.1497
Ankara -4°C

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Röntgen Görüntüleme Sistemi Hizmete Girdi

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Röntgen Görüntüleme Sistemi Hizmete Girdi
Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Röntgen Görüntüleme Sistemi (PACS) hizmete girdi. Yeni sistem sayesinde çekilen tüm radyolojik görüntüler poliklinik bilgisayarlarında anında görüntülenebilecek. Adıyaman Devle

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan, konuyla ilgili açıklamasında, PACS'ın modern çağın gereklerine ayak uydurabilmiş, dünyanın bir çok hastanesinde kullanılan bir sistem olduğunu söyledi.

Bu sistemi kendi hastanelerinde de kullanmaya başladıklarını belirten İnan, "Bu sistem sayesinde bütün hastalarımızın çekilen röntgen filmleri dijital ortamda arşivlenecek. Buraya gelen bir hasta yıllar sonra burada çektirdiği radyolojik görüntüye rahatlıkla ulaşabilecek. Görüntüler eski görüntüleme sistemine göre çok daha net ve lokal olarak büyütülen, 3 boyutlu incelenebilen kaliteli bir görüntüleme sistemidir." dedi.

İnan, teknolojiyi yakından takip ederek hastalara en iyi hizmeti vermek istediklerini ifade etti. İnan, üzerinde ışık, renk değişimi gibi manipülasyonlar yapılabilecek bu sistem sayesinde, hastanın, doktoru internetin olduğu her yerden internet aracılığıyla PACS sistemine girip çekilen filmleri inceleyebileceğini kaydetti. İnan, şöyle dedi:

"Böylece acil durumlar doktorun hastanede olmadığı zaman telefonla röntgen ve tomografi görüntülerini inceleyip hastaya gerekli müdahaleyi yapıp zaman kazanabilecek. Sistem sayesinde, hastaların röntgen birimine sadece film çektirmek için uğradığını ve sonuç almak için kuyrukta beklemeyeceklerdir. Uygulanan PACS sistemi Adıyaman ve çevre illerde gerçek DICOM görüntü üzerinden yapılan birkaç hastaneden biri olarak karşımıza çıkmaktadır."

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir