17 Aralık 2025
Altın 5937.516
BIST 11286.02
Dolar 42.7199
Euro 50.0836
Sterlin 57.0109
Ankara 7°C

Adıyaman Gap Gençlik Festivali'ne 40 Ülkeden Katılım Bekleniyor

Adıyaman Gap Gençlik Festivali'ne 40 Ülkeden Katılım Bekleniyor
Adıyaman Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile 10-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 5.

Adıyaman Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile 10-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 5. GAP Gençlik Festivali'ne 40 ülkeden katılım bekleniyor. GAP Gençlik Festivali'nin hazırlık toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında Vali Yardımcısı Murat Süzen ve ilgili kurum ve kuruluş amirlerinin katılımı ile yapıldı.

10-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında Adıyaman’da 5'incisi düzenlenecek olan festivale 81 il ve 40 ülkeden katılımın olacağını belirten Vali Demirtaş, "Festival etkinlikleri kapsamında, atölye çalışmaları, kültür sanat etkinlikleri, sergiler, stantlar ve ünlü sanatçıların katılımı ile 3 gün boyunca konserler verilecektir. Festivale katılımın yoğun olması için etkinlikleri şehir merkezinde yapacağız. Festival etkinlikleri kapsamında dünyanın değişik ülkelerinden ilimize gelecek olan gençlerin ilimizi tanıması son derce önem arz etmektedir. Çünkü festivallerin amacı o yörenin tarih, kültür ve sanatını, sportif, ekonomik ve sosyal aktivitelerle tanıtmak ve sosyo ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır." açıklamasını yaptı.

Festival ile farklı bölgelerden ve kültürlerden gelen gençlerin bir araya gelmesini sağlayarak kültürler arası diyaloga katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş, "Düzenlenecek olan bu Festival ile amacımız bölgesel, ulusal ve uluslar arası boyutta festivale katılacak gençler arasında bir diyalog geliştirmek ve gençler arasında hoşgörü ortamını pekiştirmektir." dedi.
CİHAN

Adıyaman GAP Gençlik Festivali'ne 40 ülkeden katılım bekleniyor

Adıyaman GAP Gençlik Festivali'ne 40 ülkeden katılım bekleniyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir