1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Adıyaman Kyk Öğrenci Yurdu Iso Kalite Belgesi Aldı
Adıyaman Kyk Öğrenci Yurdu Iso Kalite Belgesi Aldı

Adıyaman Kyk Öğrenci Yurdu Iso Kalite Belgesi Aldı

Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı öğrenci yurdu, beş yıldızlı otel konforunu ISO 9000 Kalite Yönetim belgesiyle tescilledi.

A+A-

Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı öğrenci yurdu, beş yıldızlı otel konforunu ISO 9000 Kalite Yönetim belgesiyle tescilledi. Bu belgeyi Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 yurt müdürlüğü içerisinde almaya hak kazanan ilk yurt olma özelliğine de sahip.

Adıyaman Yurtkur İl Müdürü Sami Köroğlu, Adıyaman Yurt Müdürlüğü'nün Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesi bitişiğinde toplam 58 bin 757 metrekare arsa üzerinde bir öğrenci bloğunda 6-8 kişilik odalarda, ranza sistemi ile 194 erkek, 468 kız toplam 662 öğrenciye hizmet verdiğini söyledi. Köroğlu, “Kurumun hedeflediği yüksek standartlara sahip yurtların oluşturulmaya başlanmasıyla yeni yapılan 4 adet kız bloğu 2011 yılında hizmete girmişti. Mevcut eski blokta oda sayısı artırıp, odalardaki yatak sayıları 4-6 kişiye düşürülerek 662 erkek öğrenciye, 4 kız bloğunda ise 2-3 kişilik odalarda toplam bin 54 kız öğrenciye hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak ve boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlamak için yurdumuzda voleybol/basketbol sahaları, masa tenisi ve satranç etkinlikleri için alanlar, çok amaçlı konferans salonu bulunmakta, ayrıca lokanta/kantin, kuaför, internet, fotokopi/kırtasiye ve çamaşırhane işletmeleri öğrencilerimizin her tülü ihtiyacını karşılamaya yönelik kaliteli bir hizmet anlayışıyla faaliyetlerini yürütmektedir.” dedi.

Öğrenci memnuniyetini üst seviyede tuttuklarını söyleyen Köroğlu, “Müdürlüğümüzde verilen sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler ile barınma ve beslenme hizmetlerinin uluslararası standartlarda verilen bir hizmet olduğunun tescili için Türk Standartları Enstitüsü Yetkili Denetim Ekibinin Yurt Müdürlüğümüzde gerçekleştirdiği Belgelendirme Tetkikinde; TS EN İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin Müdürlüğümüze verilmesi uygun görülmüştür.TSE tarafından verilen bu belgenin verilmiş olması yapılan bu hizmetlerin kaliteli ve dünya standartlarında bir hizmet olduğunun bir göstergesidir. Bu belgenin alınmış olması bizim için sadece bir başlangıçtır. Hedefimiz yapılan bu hizmetlerin kalitesinin arttırılarak, sürekliğinin sağlanmasıdır. Adıyaman Yurt Müdürlüğü Malatya, Elazığ, Tunceli ve Adıyaman illerinden oluşan KYK Malatya Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan 10 yurt içerisinden bu belgeyi alan ilk ve tek yurt olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu.
CİHAN

Adıyaman KYK öğrenci yurdu ISO kalite belgesi aldı

Adıyaman KYK öğrenci yurdu ISO kalite belgesi aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.