07 Ağustos 2026
Altın 6594.15
BIST 13882.16
Dolar 47.6965
Euro 54.9858
Sterlin 64.1791
Ankara 27°C

Adıyaman Üniversitesi'nde Ab Projeleri Anlatıldı

Adıyaman Üniversitesi'nde Ab Projeleri Anlatıldı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü Prof.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Balcı, AB Projeleri ile ilgili Adıyaman Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine konferans verdi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Balcı konferansında; 'Avrupa Birliği Türkiye’ye eğitim sektöründe nasıl destek veriyor, eğitim sektöründe verdiği destek ne kadar, Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlileri bu desteklerden nasıl istifade edebilir' konularını anlattı.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye dönem dönem destek verdiğini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Balcı, “Şu anda içinde bulunduğumuz dönem IPA dönemi. Bu dönem 2007 ile 2013 yıllarını kapsıyor. Yani 2013 yılının sonuna kadar Türk Hükümeti ile Avrupa Birliği arasında finansal anlaşmalar imzalanmış bulunuyor. Birliğin bu yedi yıllık dönemde verdiği destek 4 milyar 872 milyon 900 bin euro. Bunun tamamı karşılıksız hibe desteği. Bu destek artarak devam ediyor. IPA IV İnsan kaynaklarının geliştirilmesi adı altında üç değişik projemiz var. Bu projeler; özellikle kız çocuklarının okullaşama oranının artırılması, hayat boyu öğrenmenin teşvik edilmesi ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması projeleridir. Bu projelere Adıyaman Üniversitesinin bütün fakülteleri, bütün meslek yüksekokulları ayrı ayrı başvurabilirler” diye konuştu.

Konferansın sonunda Balcı, gerçekleştirmek istedikleri projeler ve AB Projeleri konusunda merak edilenler üzerine katılımcıların sorularını yanıtladı. Rektör Gönüllü, Balcı’ya teşekkür ederek çiçek ve Cendere Köprüsü simülasyonu takdim etti.





CİHAN

Adıyaman Üniversitesi'nde AB projeleri anlatıldı

Adıyaman Üniversitesi'nde AB projeleri anlatıldı

Adıyaman Üniversitesi'nde AB projeleri anlatıldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir