21 Ağustos 2026
Altın 7079.26
BIST 14495.24
Dolar 48.0637
Euro 56.2921
Sterlin 65.7028
Ankara 30°C

Adıyaman'da Müzeler Haftası Kutlandı!

Adıyaman'da Müzeler Haftası Kutlandı!
Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 29. su düzenlenen "Müzeler Haftası" kutlamaları Adıyaman Müzesinde gerçekleştirildi.

Kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Müzesi Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, "İnsanların geçmişler birlikte her zaman geleceği de merak ettiklerini belirterek, onun için geçmişin geleceğimize yön vermesi geçmişten alacağımız örneklerle olur. Müzeleri gezenler sanatın ve medeniyetin bir süreç içinde geliştiğini ilk insandan günümüze her toplumun katkıları ile oluştuğunu gözlemlenmektedir. Müzeler sadece eserlerin korunduğu yer olarak kalmayıp kültürel ve sosyal alanlar biçiminde olmalıdır" dedi.

Müzeler Haftasında konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs'ın Müzeler Günü olarak ilan edildiğini anlatttı. Soldan, şöyle devam etti: "Sahip olduğumuz kültürel mirasın korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzeleri tanıtarak, halkın Milli Kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, bu değerlere sahip çıkılmasını sağlamak, özellikle gelecek kuşakları ve halkımızı bu konularda aydınlatarak, toplumumuzun kültür düzeyini yükseltmek amacıyla Müzeler Haftasını kutlamaktayız"

Kültürel Mirasın korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında müzelerin büyük bir öneme sahip olduğunu aktaran Sodan, "Bizlere düşen görev müzelerimize gerekli önemi vererek, müzelerimizi geliştirip çoğaltarak, böylece tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaktır." diye konuşmasına devam etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri müzeyi gezerek, müzedeki eserleri inceledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir