Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde önceki gün bir kişinin ölümü iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının zanlısı Murat Fırat C.’nin olay anında alkollü olduğu ortaya çıktı. Murat Fırat C.’nin ifadesinde, “Silah sesi duyunca sakladığım yerden silahı aldım ve karşı gruba doğru rast gele ateş ettim. O anda geceden kalma alkollüydüm.” dedi. Kavga esnasında gözaltına alınan 11 kişi arasında silah kullandığı belirtilen Süleyman K. da bulunuyor.
Beyoğlu’nda Ömer Koçoğlu’nun 2011 yılında öldürülmesiyle ile ilgili davanın duruşması çıkışında taraflar arasında adliye önünde silahlı kavga yaşandı. Kavga sırasında Murat Fırat C. silahla gruba doğru silahla ateş ederek 3 kişiyi yaraladı. Hastaneye kaldırılan 3 yaralıdan Tahsin Pınar kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından gözaltına alınan Murat Fırat’n da aralarında bulunduğu 11 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulandı. Daha önceden gasp ve yaralamadan sabıkası bulunan zanlı Murat Fırat C.’nin ifadesinde, “O gün duruşmayı izlemek için adliyeye gittim. Hasımlarım olduğu için silah taşıyorum. Silahımı dışarıda bir yerde sakladım. Adliyeye girip duruşmayı izledim. Sonra dışarı çıktığımda kavgayı gördüm. Silah sesini duyunca, sakladığım yerden silahı aldım. Silahın ateş edildiği gruba doğru rast gele ateş ettim. Öldürmek değil, korkutmak için ateş ettim.” dediği öğrenildi.
Buradaki işlemleri tamamlanan 11 kişi, çevik kuvvet polisinden oluşan ekipler eşliğinde iki ayrı grup halinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
CİHAN