Antalya'nın bir turizm şehri olduğunu belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, esnaf ve sanatkârların ürünlerini satacak, turistlere yardımcı olacak kadar yabancı dil bilmeleri gerektiğini söyledi. Bilgisayarın da çağın bir gereği olduğunu ifade eden Başkan Sevimçok, esnaf ve sanatkârın mutlaka kendini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.
Kursların 22 Haziran'da başlayacağını belirten Abdullah Sevimçok, "Şu an bir İngilizce ve bir bilgisayar kursu için sınıf oluşturduk. Müracaatlar devam ediyor. İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere 3 dil ve bilgisayar kursu düzenleniyor." dedi.
Kursa katılmak isteyen üyelerin bağlı bulundukları odalara müracaat edebileceklerini bildiren Sevimçok, "Üyelerimizin bu kursu kaçırmamalarını istiyorum. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, sertifika verilecek ve bu eğitim belgelenmiş olacak." diye konuştu.
Kurs ücretinin 20 lira olduğunu kaydeden AESOB Başkanı Sevimçok, şöyle konuştu: "Kurs sonunda verilecek sertifika ve bazı giderler için bu ücret alınıyor. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne üyelerimize bu imkânı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Katılan üyelerimizin kurs sonunda kendilerindeki değişimi göreceklerdir." Yapılan protokolle, bilgisayar kursu pazartesi ve çarşamba günleri, İngilizce kursu ise salı ve perşembe günleri düzenlenecek. Kurslar, esnaf ve sanatkâr ile okuyan çocuklarının da katılabilmesi için akşam 19.00–22.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.