21 Ağustos 2026
Altın 7086.57
BIST 14469.02
Dolar 48.0598
Euro 56.3214
Sterlin 65.7284
Ankara 30°C

Afetzedinin 'can'ını Kurtaracak

Afetzedinin 'can'ını Kurtaracak
Burdur'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde arama kurtarma çalışmalarında kullanılmaz üzere K-9 köpeği alındı. Yavru köpeğe 'Can' adı verildi. Burdur İl A

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaklaşık 5 ay önce kuruldu. Müdürlük bir afet anındaki karşılaşılabilecek durumlara karşı eksiklerini hızla tamamlıyor. Bu kapsamda müdürlük bünyesinde görevlendirilmek üzere 1 aylık K-9 köpeği alındı. Kurt cinsi köpek ara kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitilecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, henüz 1 aylık olan köpeğin eğitim yaşı geldiğinde Antalya'ya gönderilip eğitileceğini kaydetti. Oral, "Bu köpeğin can kurtaracağını düşünerek kendisine 'Can' ismini verdik. Köpeği, alacağı eğitimin ardından arama kurtarma çalışmalarında kullanmayı düşünüyoruz." dedi.

Herhangi bir göçük olayında köpeklerin yer tespitinde oldukça önemli rol oynadığını belirten Oral, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yeni bir müdürlük. Bu kapsamda eksiklikleri gidermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir