1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyon, Mayıs Ayında En Fazla Irak'a İhracat Yaptı
Afyon, Mayıs Ayında En Fazla Iraka İhracat Yaptı

Afyon, Mayıs Ayında En Fazla Irak'a İhracat Yaptı

Afyonkarahisar’da Mayıs 2013 ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 24,5 artışla 32 milyon 98 bin dolar olarak gerçekleşti.

A+A-

Afyonkarahisar’da Mayıs 2013 ihracat rakamları geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 24,5 artışla 32 milyon 98 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde iller bazında 28.sırada yer alan Afyonkarahisar, 78 ülkeye ihracat yaptı. Irak, 7 milyon 41 bin dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın Irak’tan sonra en fazla ihracatı Çin, ABD, Fransa ve Hindistan’a yaptığını söyledi. Serteser, ihracat ürünleri arasında maden, su ürünleri ve hayvancılık mamulleri, yumurta, demir ve demir dışı metaller, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ve kimyevi maddeler ve mamullerin başı çektiğini belirtti. Serteser, yumurtacıların güç birliği yaparak 96 milyon dolarlık ihracatını örnek göstererek, başta mermer olmak üzere diğer sektörlerde benzer bir şirketle 5 yılda bir milyar dolarlık ihracatın yakalanabileceğini kaydetti.

Termalin, lezzetin ve mermerin başkenti olan Afyonkarahisar'dan yılda 406 milyon dolarlık ihracat yapılıyor.








CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.