21 Ağustos 2026
Altın 7094.45
BIST 14512.34
Dolar 48.0591
Euro 56.1414
Sterlin 65.4291
Ankara 35°C

Afyonkarahisar Kent Ormanı İçin Mart Sonuna Kadar İhaleye Çıkılacak

Afyonkarahisar Kent Ormanı İçin Mart Sonuna Kadar İhaleye Çıkılacak
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehirde 80 yılda yapılan yeşil alanın 50 katını 5 yılda yapacaklarını söyledi. Belediye Başk

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, açıklamasında, Belediye'nin, bu dönemde yeşil alan hizmetinde rekor kıracağını dile getirdi. Çoban, şehrin hemen bitişiğindeki 2 milyon metrekarelik Kent Ormanı için mart ayı sonuna kadar ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Kent Ormanı'nda çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü aktaran Çoban, 25 bin metrekarelik Ballıpınar Parkı'nın bu sene bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. Kent Ormanı ve Ballıpınar Parkı'ndan sondajla su çıkarıldığını dile getiren Çoban, buralarda su sıkıntısının olmadığını kaydetti.

Kent Ormanı'na ilk etapta 250 bin ağaç dikileceğini dile getiren Çoban, bu rakamın daha sonra 500'e çıkacağını söyledi. Buranın su deposu, damlama sulama sistemleri birlikte ihale edileceğini aktaran Çoban, yollar ve binaların çok büyük bir kısmının bu yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Beş bin 700 metre yürüyüş yolu olacak olan Kent Ormanı'nda 2 giriş kapısı, otopark, seyir terası, kır kahvesi olacak. Ayrıca, oturma bankları, hayvan barınakları, göletler, anfi tiyatro ve gökyüzü gözlem istasyonu da bulunacak. Orman, merkez Çavuşbaş mahallesi ile Erkmen beldesi yolu arasında yer alan, bir bölümü de şehir mezarlığı arkasını kapsayan yaklaşık 2 milyon metrekarelik büyük bir alanda yer alıyor.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir