13 Mart 2026
Altın 7237.57
BIST 12433.5
Dolar 44.1968
Euro 50.7122
Sterlin 58.302
Ankara 15°C

Agiad Başkanı Bayındır: Teşvikler Devam Etmeli

Agiad Başkanı Bayındır: Teşvikler Devam Etmeli
Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mevlüt Bayındır, 31 Aralık itibari ile bitecek olan Teşvik Yasası’nın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mevlüt Bayındır, 31 Aralık itibari ile bitecek olan Teşvik Yasası’nın devam etmesi gerektiğini belirtti.

AGİAD Başkanı Bayındır, 3 sac ayağı olarak nitelendirdiği enerji teşviki, vergi indirimi ve SSK prim desteği ile başlayan sürecin, daha sonra enerji desteği ve vergi desteği kapsamdan çıkarılarak, istihdam teşviki ile devam ettiğini hatırlattı. 31 Aralık 2012'de sona erecek istihdam teşvikinin süresinin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini dile getiren Bayındır, Ağrı'da yaklaşık 5 bin sigortalının bu kapsamda faydalandığını hatırlattı.

AGİAD Başkanı Bayındır, şunları söyledi: “Teşvikin bitmesi ile özellikle Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir sorun olan kayıt dışı istihdam sayısının artacağını ve bu teşvikten faydalanabilmek için istihdam kapasitesini artıran firmaların personel azaltmaya gidecek, buna bağlı olarak işsizlik artış gösterecektir. Yeni teşvik paketinin de avantajlar getirdiğini, özellikle 6. bölgede bulunan Ağrı için büyük fırsatlar getirebileceğini, ancak hali hazırda faaliyet gösteren firmaları kapsama almadığı için daha önceden devam eden teşviklerin süresinin uzatılması gerekmektedir.”

Teşvik yasalarında esas uzun ve süreklilik olduğunu kaydeden Bayındır, bölgenin kalkınmasında etkili olan bu yasaların pozitif ayrımcılık özelliğini de katarak devam ettirilmesini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir