16 Aralık 2025
Altın 5884.624
BIST 11380.88
Dolar 42.7086
Euro 50.2355
Sterlin 57.2578
Ankara 4°C

Ahilik Kutlamaları İçin 150 Bin TL Ödenek Ayrıldı

Ahilik Kutlamaları İçin 150 Bin TL Ödenek Ayrıldı
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, ekim ayında düzenlenecek olan Ahilik kutlamaları için 150 bin TL'lik ödenek ayrıldığını bildirdi.

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı hazırlıklarında son aşamaya gelinirken AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bu yıl ki kutlamaların adeta göz kamaştıracağını ifade eden Mikail Arslan, "Çalışmalarımıza bir yıl önce başlamıştık. Zaten kutlamaların programı da belli oldu. Bu yıl ilk defa cumartesi günü yapılacak kutlamaları Ahi Stadı'nda yapacağız. Yine ilk defa çadır müzeler kurulacak. Konferanslar, paneller, konserlerle Ahilik ve Esnaf Bayramı kutlamaları Kırşehirimiz'e yakışacak ve tanıtımını yapacaktır." dedi.

Kutlamalarla ilgili ödenek çıkartıldığını açıklayan Milletvekili Arslan, "Ahilik kutlamalarına Türk Tanıtım Fonu'ndan 150 bin TL ödenek çıktı. Kutlamaları en iyi ve adına yakışır bir şekilde olması Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız, Valiliğimiz, Belediyemiz ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile birlikte tertiplediğimiz kutlamalar son aşamasına gelmiştir. Bu bayrama tüm Kırşehir esnafının ve halkının sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu bayram sadece Türkiye genelinde Ahiliğin merkezi olan Kırşehir'de en güzel bir şekilde sahip çıkarak Türkiye' ye ve dünyaya ilimizin tanıtımını yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir