1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Ahmet Özhan: Koşulsuz, bu zulmün karşısında olmak herkesin görevidir
Ahmet Özhan: Koşulsuz, bu zulmün karşısında olmak herkesin görevidir

Ahmet Özhan: Koşulsuz, bu zulmün karşısında olmak herkesin görevidir

Sanatçı Ahmet Özhan, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı saldırılara ilişkin, "Koşulsuz, bu zulmün karşısında olmak herkesin görevidir." dedi.

A+A-
İstanbul

Usta sanatçı, Gazze'de Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırıların artık Müslüman-Yahudi meselesi değil, insanlık meselesi olduğuna dikkati çekti.

"Koşulsuz, bu zulmün karşısında olmak herkesin görevidir." ifadesini kullanan Özhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hadiseye İsrail'in kendi vatandaşları da karşı geliyor. Yahudi milletinin kendilerine göre vaat edilmiş topraklara gitme gibi bir ideali var. Her topluluk bir idealle yaşar. Bizim Kızılelma'mız, ABD'nin Amerikan Rüyası vardır. Bir ideal olmadan toplum zaten ilerleyemez, ayakta kalamaz. Bu doğrudur veya yanlıştır. Bütün bunlardan ziyade şu anda hiçbir şeye sığmayacak bir zulüm var. 'İnsanım' diyen herkesin 'Bir dakika ne oluyor? Saçmalamayın.' diye ortaya çıkması lazım."

Özhan, bu zulmün karşısında örgütlü olarak durmanın daha iyi olacağını söyleyerek, "Bireysel olarak toplumları harekete geçirecek kişiler vardır. Mesela 1967'deki Arap-İsrail Savaşı'nda rahmetli Ümmü Gülsüm'ün savaşın bitmesine çok katkısı olduğu söylenir. Bir kişiydi ama toplumları etkileyen bir kişiydi. Bizde toplumu etkileyecek o seviyede bir sanatçı olmasa da sanatçıların bir arada toplanıp, bir yürüyüş yapmaları, büyük bir konser yapmaları ve burada söylenecekleri söylemeleri lazım. Bizim çocuklar yapar. Böyle bir dava olduğu zaman sağ, sol demeden, aldırış etmeden tek yürek olurlar." diye konuştu.

Haberlere çok fazla bakamadığını dile getiren sanatçı, "İnsanım diyenin böyle bir soykırım girişimine tarafsız kalması mümkün değildir. Bu sürecin derhal bir sonuca bağlanması lazım. Aynı ırkın mensupları tarafından yalnız bırakılan, terk edilen Gazze'den bahsediyoruz. İnşallah, Cenabı Allah bu zulmü durdursun hem de karşılığını öteki tarafa ödetsin." ifadelerini kullandı. / AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.