21 Ağustos 2026
Altın 7143.02
BIST 14514.82
Dolar 48.0573
Euro 56.1741
Sterlin 65.4721
Ankara 27°C

AİBÜ'de Rektörlük İçin Aday Sayısı 7 Oldu

AİBÜ'de Rektörlük İçin Aday Sayısı 7 Oldu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kardiyoloji eski Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Uyan, rektörlük için adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Uyan ile birlikte aday sayısı 7 oldu.

Basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Prof. Dr. Uyan, hedefinin, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, evrensel bilim arayışını devamlı kılan, eğitim-öğretim, uygulama ve hizmette kaliteyi birinci planda tutan, objektif, paylaşımcı, katılımcı, demokratik, çağdaş, bilim etiği ve emeğe saygı duyan, sürekli kendini yenileyebilen, yetki ve sorumluğunu paylaşan yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Uyan, türü ve nedeni ne olursa olsun ayırımcılığın her şekline, ötekileştirmeye, dışlamaya izin vermeyecek ve bilimselliği, toplumsal kaynaşmaya katkıda bulunacağı bir yönetim anlayışını savunduğunu aktardı.

Prof. Dr. Uyan, şunları kaydetti: "Bu konuda, Bolu kamuoyunca da merakla izlenen bir deneyimler süreci geçirdik. Tarafımıza ve personele yapılan haksız yaklaşım ve uygulamaların, yönetimde adalet ve hoşgörünün özellikle üniversite idaresinde, kesinlikle olmazsa olmaz bir kavram olduğunu savunuyorum. Bilimsel kriterlerin bölgecilik, ideolojik ve diğer ayırımcı değerlendirmelere, feda edilerek yapılan kadrolaşmaların, bilimin yozlaşmasına, akademisyenliğin hafifleştirilmesine neden olduğunu düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir