21 Ağustos 2026
Altın 7102.61
BIST 14515.71
Dolar 48.0617
Euro 56.3085
Sterlin 65.4829
Ankara 30°C

'aile Hekimliği' Uygulaması Özel Şirket Personelini Endişelendiriyor

'aile Hekimliği' Uygulaması Özel Şirket Personelini Endişelendiriyor
Sivas'ta eylül ayından itibaren uygulanmaya girmesi beklenen 'Aile Hekimliği' uygulaması, özel şirket çalışanlarını endişelendiriyor. Şirket çalışanları, işsiz kalma korkusu yaşamaya başladı. Sağlık Bakanlığı tara

Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Hekimliği uygulamasıyla ilgili 25 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede hastanelerde ve sağlık müdürlüklerinde görev yapan şirket personelleri hakkında herhangi bilgiye yer verilmemesi tedirginliğe neden oldu.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, genelgede doktor, ebe, hemşire ile sağlık memurlarının çalışma usul ve esaslarından bahsedildiğini ancak şirket çalışanlarından bahsedilmediğini söyledi.

Ayrıca genelgede aile hekiminin çalışacağı ortamın fiziki şartlarından, hasta bakımından, tedaviden, sevkten ve kullanılacak malzemelerden de bahsedildiğini ifade eden Kuru, "O kadar ince ayrıntıya dikkat edilmiş ki bu konunun ne kadar önemli olduğunu gösterir. Ama şirket çalışanlarının bunların yanında hiçbir önem arz etmemesini anlamadık." dedi.

Genelgenin gözden geçirilmesini ve bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini kaydeden Kuru, bu konuda yaşadıkları endişe, işsiz kalma korkusu ve ailelerinin yaşadıkları psikolojik baskı nedeniyle şirket çalışanlarının bunalıma sürüklendiğini öne sürdü. Şirket çalışanlarının mağdur edilmemesi için formül üretilmesi gerektiğini vurgulayan Kuru, "Lütfen hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayalım. Tek amaçları bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin geçimlerini sağlamak olan şirket çalışanlarını ve ailelerini üzmeyelim" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir