16 Aralık 2025
Altın 5871.598
BIST 11318.62
Dolar 42.7089
Euro 50.2437
Sterlin 57.3485
Ankara 5°C

AK Parti, Antalya'da Su Zammını Yargıya Taşıdı!

AK Parti, Antalya'da Su Zammını Yargıya Taşıdı!
AK Parti Antalya İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından aralık ayı içinde suya yapılan yüzde 10 zammın iptali için dava açtı.
AK Parti Antalya İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından aralık ayı içinde suya yapılan yüzde 10 zammın iptali için dava açtı. AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, idare mahkemesine yaptığı iptal başvurusunun gerekçesini, "Antalya su bakımından iyi bir noktada, ancak en pahalı su tüketen iller arasında." sözüyle özetledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Samani, "Bizim dönemimizde su yüzde 30 ucuzlamıştı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın göreve geldikten sonra suya iki kez zam yaptı. Ucuz su hayallerini suya düşürdü. Su sorun olmayan ilde gereksiz su zammı yapılıyor. Antalya'nın geçmiş kazanımlarının takipçisi olacağız." dedi. Samani, Mustafa Akaydın'ın su zammı gibi gayrı hukuki uygulamalarını yargıya taşıyarak mücadele edeceklerini de dile getirdi.

AK Parti tarafından Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne yapılan yürütmeyi durdurma talebinin dilekçesinde, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu tarafından il genelinde uygulanan su satış tarifesinin, su satış tarifesi oranlarının ve atıksu bedellerinin artırılmasına ilişkin 14 Aralık 2009 tarihli kararının iptali ve hüküm verilinceye kadar yürütmenin durdurulması istendi.

Dilekçede iptal kararının hukuki nedenleri şu şekilde sıralandı: "Su satış tarifesine yüzde 10 oranında fahiş zam yapılmıştır. Su tarifesine yapılan zam oranları yasa ve ASAT Tarifeler Yönetmeliği'ne aykırıdır. Su satış tarifesi belirlenirken, su satış hizmetinin tekelli bir kamu kurumu hizmeti olduğu gözetilmelidir. Antalya en pahalı suyu tüketen büyükşehirlerden biri haline gelmiştir. 'Su tüketim hakkı' en temel insan hakkıdır. İdarenin kimseyi susuz bırakma yetkisi olamaz Atıksu tarifesi sosyal devlet ilkesine aykırı olduğu gibi eşitlik ve ölçülülük ilkelerine aykırıdır. ASAT'ın gelirleri diğer belediye giderlerini finanse etmek için kullanılmaktadır. ASAT'ın verimlilik ilkesine uygun şekilde yönetilmesinin sonuçları aboneye yükletilmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir