20 Ağustos 2026
Altın 6916.67
BIST 14348.7
Dolar 47.953
Euro 56.1066
Sterlin 65.2322
Ankara 33°C

Ak Parti, Vatandaşları Demokrasi Elçileri İle Bilgilendirecek

Ak Parti, Vatandaşları Demokrasi Elçileri İle Bilgilendirecek
AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi, vatandaşları 'Demokrasi Elçileri' projesi ile anayasa değişikliği referandumu konusunda bilgilendirecek.

Proje çerçevesinde Yakutiye Medresesi yanındaki kaldırıma stant kuran AK Parti Erzurum Gençlik Kolları üyeleri vatandaşlara referandum konusunda bilgi verdi. Demokrasi Elçileri projesini Erzurum'da başlattıklarını belirten Erzurum İl Başkanı Zafer Tarıkdaroğlu, 200 demokrasi elçisinin şehrin farklı noktalarına kuracakları yedi stantta referanduma ilişkin bilgi vereceğini söyledi. Tarıkdaroğlu, ayrıca 20 ilçede stantlar kurarak referanduma neden 'evet' denilmesi gerektiğini vatandaşa anlatacaklarını ifade etti.

Tarıkdaroğlu, hazırlanan kitapçıkları ve broşürleri herkese ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, ''Elçilerimiz gece gündüz demeden, referandumla ilgili kitapçıkları, broşürleri, neden 'evet' demeliyiz kitapçıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarımıza referandumla ilgili yazdığı mektupları ulaştıracak.'' dedi.

İşçilerin sendikal haklarının, grev hakkının genişletilmesi, birden fazla sendikaya üye olma hakkı için halktan kararlı bir şekilde 'evet' beklediklerini vurgulayan Tarıkdaroğlu, "Çocuk istismarının önüne geçmek, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerin, gazilerimizin haklarını anayasal teminat altına almak için 'evet' demeliyiz. Çok daha güçlü, bireysel anlamda bir Anayasa Mahkemesi'ne kavuşabilmek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) daha yaygın bir zemine ulaşabilmesi, bağımsız ve tarafsız olabilmesi, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne geçiş için 'evet' demeliyiz.'' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir