1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti 5. Olağan Kongresi
AK Parti 5. Olağan Kongresi

AK Parti 5. Olağan Kongresi

AK Parti kongresi için binlerce kişi Arena'ya akın etti. Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılacak.

A+A-

Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılacak. Parti yönetiminin yeniden şekilleneceği kongrede, tüzükte de değişiklikler yapılacak.

Türkiye'nin son 13 yılına damga vuran AK Parti'den, kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan ile kurucular kurulu üyesi Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilirken, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz TBMM başkanı oldu. Gül ve Erdoğan'ın ardından Ahmet Davutoğlu başbakan olarak 62. hükümette yer aldı.

AK Parti, 14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara gelerek kesintisiz 5 hükümet kurdu. 13 yıl tek başına iktidara gelen AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, biri olağanüstü, dördü olağan olmak üzere 5 kongre yaptı.

Binlerce kişi giriş kapılarında Salonda, partililere ayrılan bölümler hırca hınç dolu. Dışarda da kurulmuş dev ekranlardan kongreyi izlemek üzere binlerce kişi halen giriş kapılarında bekliyorlar.

Müzik yayını yapılmayacak Kongrede şehitler için saygı duruşunda bulunulacak. Terör saldırılarına yönelik tepkinin pankartlara ve sloganlara da yansıması bekleniyor. Kongrede müzik asgari düzeye çekildi, belli bölümler dışında müzik olmayacak.

Liderler geliyor Demokrasi şölenine dönüşmesi beklenen AK Parti kongresine Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika kıtasından ülkelerin siyasi parti liderleri, Türkiye'deki büyükelçiler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri davet edildi. Bunlar arasında Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Brezilya eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Celso Nunnes Amorin, Fas Eski Hükümet Başkanı Abbas El Fassi, Irak Devlet Başkan Yardımcısı Ayad Allawi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako gibi isimler bulunuyor. Kongreye, Almanya ve Belçika parlamentolarından Türk asıllı vekiller de davet edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.