Kebude, yaptığı açıklamada, Durak'ın bir süre önce sözde 'Adana'daki tüm muhtarların' kendisine destek verdiği yönünde bir toplantı organize ettiğini, ancak ertesi gün söz konusu programa yalnızca bir elin parmaklarının sayısı kadar muhtarın katıldığının ortaya çıktığını ifade etti. Kebude, "Halk arasında 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' diye bir atasözü vardır. İşte gerek naylon muhtar toplantısı, gerekse hakkındaki soruşturmalardan 'aklandığı' yönündeki asparagas haberler, Durak hakkında bu atasözünü akıllara getirmektedir." dedi.
Kamuoyunun yanıltılmasını önlemek için İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bilgilendirici ve kamuoyunu aydınlatıcı tüm detayların bulunduğuna işaret eden Kebude, 'Naylon destek toplantıları' ve 'yalan haberlerle' halkı kandırmaya çalışanların kendilerine gelebilmesi için bakanlık açıklamasının önemli bölümlerini tekrar hatırlatmak istediklerine dikkat çekti.
Kebude, "Aytaç Durak'a yandaşlarına asparagas haber ürettirmek ve naylon toplantı organize etmeyi bırakmasını ve Adana Adliyesi'nde aleyhinde açılan davalarıyla ilgilenmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.
