AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanlığı'nın Danışma Meclisi'nde konuşan Cevdet Kara, "Buradan CHP, MHP ve BDP milletvekillerine seslenmek istiyorum. Genel başkanlarınızın değil, vicdanlarınızın sesini dinleyerek, bu anayasa değişikliği paketine destek olmanızı istirham ediyorum." dedi.
Hükümet olarak mevcut sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretmeye çalıştıklarını belirten Kara, ülkede herkesin kardeşçe, huzur ve barış içinde yaşamasını temin etmek noktasında demokratikleşme, sivilleşme, yerelleşme ve özgürleşmenin önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti.
Türkiye'de ilk kez sivillerin anayasayı çağın ihtiyaçları ve gerekleri doğrultusunda değiştirme haklarını kullanacaklarına dikkat çeken Kara, değişikliğin halkın çoğunluğunun talepleri doğrultusunda yapıldığını dile getirdi.
Kara, şunları söyledi: "Darbeler anayasasının dayattığı baskıcı, totaliter ve anti demokratik hükümlerin devamını talep eden çok cüzi bir kitle. Yani halkın mutluluğu ve müreffeh olmasını isteyenler ile bunun karşısında olan bir avuç azınlık. Artık, çağdaş, demokratik unsurları içeren yeni bir Anayasa ihtiyacı, her zamankinden daha elzem olmuştur. Bu anayasa kısmen de olsa değişecek. Suları tersine akmaz. Her 10 yılda bir darbe beklemek, darbe çığırtkanlığı yapmak yerine, halkın istek ve talepleri doğrultusunda güncel ve demokratik bir anayasa hazırlamak, aslında her siyasi partinin birinci hedefi olmalıdır. Zaten AK Parti'nin yapmak istediği budur. Ancak ne hikmetse ilk kez askerlerin değil, halkın iradesini ortaya koyup değiştirmek istediği bir anayasayı -sözüm ona halk adına- TBMM çatısı altında bulunan partiler karşı çıkmakta."