Yalçın, 'Referandum Buluşmaları' kapsamında Almira Otel'de sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Referandumda neden 'Evet' denmesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan Yalçın, Türkiye'nin, geçmişin olağanüstü dönemlerinde oluşturulan antidemokratik bir anayasa ile bugüne kadar geldiğini ve çok bedeller ödediğini kaydetti.
Yabancıların gözünde Türkiye'nin 'yarın darbe olabilecek' bir ülke konumunda bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, bu algının gelişmiş batı ülkeleri için geçerli olmadığını vurguladı. Türkiye'nin bu olumsuz görüntüden kurtulması gerektiğine işaret eden Yalçın, "Bu olumsuz görüntüden biran önce çıkmalıyız. Bunun yolunu hep beraber bulmalıyız. Bu partiler üstü bir konu. Bu gelen anayasa paketi pek çok açıdan önemli bir paket. Bunun devam ettirilmesi gerekiyor. Nereye kadar, Türkiye'nin uluslararası kamuoyundaki görünümünün düzeleceği ana kadar." diye konuştu.
Bursa'daki siyasi parti il başkanlarının birçok konuyu dostça oturup konuşabildiğine dikkat çeken Yalçın, bu çerçevede, bir program hazırlayıp, siyasi parti il başkanları ile konuşacağını ifade etti. Siyasi partilerin parti programları önlerine alarak bir değerlendirme yapacaklarını belirten Yalçın, şöyle devam etti: "Parti programlarında demokratikleşme ile ilgili maddeleri tek tek inceleyeceğiz. O maddeler ile bu referandumdaki anayasa değişiklik maddelerini karşılaştıracağız. Hangi madde hangi programa uymuyor bakacağız. Bunu samimi olarak yapacağız. Çünkü biz, demokratik standartları, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını güçlendirmek istiyoruz. Bunu bütün siyasi partiler de istiyor, istemelidir."

