22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 22°C

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tüzmen, Demokratik Açılama Muhalefetin Destek Vermemesinden Yakındı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tüzmen, Demokratik Açılama Muhalefetin Destek Vermemesinden Yakındı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, demokratik açılıma muhalefet partilerinin destek vermemesinden yakındı.Partililere

Partililere açılımı anlatmak için Mersin'e gelen Tüzmen, Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Tüzmen, Türkiye'nin çok önemli sorunlarından bir tanesini arkasında bırakması gerektiği bilinci ile hareket ettiklerini söyledi.

Bu coğrafyada komşularla ticareti attırırken, siyaseti sıfır sorun politikası haline getirdiklerini ifade eden Tüzmen, "Sınırın ötesindeki kardeşlerimizle, akrabalarımızla bir sorunumuz kalmadı, sınırın içindeki kardeşlerimiz ve akrabalarımız ile neden sorunumuz olsun? Birlik beraberlik içinde yaşamamız lazım. Ay yıldızlı bayrağımızın adı Türk bayrağı. Bu bayrağın altındaki millet Türk milleti." diye konuştu.

Anayasanın ilk 3 maddesi ile ilgili değişiklik yapılmadığını ve böyle bir düşüncelerinin olmadığını defalarca vurgulamalarına rağmen çeşitli istismarlarla karşılaşmaktan dert yanan Tüzmen, "Bizim için önemli olan kendi birlik ve beraberliğimizin kuvvetlendirilmesi, pekiştirilmesi ve devamıdır.'' dedi.

Gönüllerinin muhalefetin daha fazla yardımcı olmasını istediğini anlatan Tüzmen, şöyle devam etti: "Türkiye bunu daha iyi görebilsin, sonuçta bu milli bir proje olduğu için muhalefetin pozitif katkılarını, eleştirilerini görmek ve onların da çözüm önerisini almak isterdik. Çözüm önerileri gelmiyor. Bu güne kadar da çözülemeyen bir konu. Biz diyoruz ki bunu bu şekilde çözeceğiz, gelin yardımcı olun. Ama biz bunu çeşitli platformlar oluşturarak yapmaya çalışırken de, destek gelmedi. Ancak, biz bunu yaparken, muhalefette olan ve daha önce iktidarda olan partiler ile muhalefetin dada önce yapmış oldukları çalışmalardan yararlandık. Herkesin bu projeye sahip çıkması gerekir. Bu süreç devam ederken, katkılar sağlanacağına inanıyorum.''

Türkiye'nin bütün sıkıntılara rağmen dünyanın 16. ülkesi haline geldiğini, 2002'de 16 milyar dolar olan ihracatını 132 milyar dolara çıkarttığını anlatan Tüzmen, ''Komşularımızın hepsi ile düşmanca ilişkiler içinden tamamıyla sıyırıp, onlarla artık ticaret ortaklığı yapabilir hale geldik. Şimdi artık gün bugündür diyoruz. Şimdi bütün Türkiye'deki değişik etnik kökenlerin değişik mezheplerinde özgürce iradelerini ortaya koydukları, Avrupa'daki demokrasi seviyesinde bir çalışmanın yapılacağı günlere gelmek istiyoruz, amacımız bu... Herkes rahatça istediğini rahatça özgürce söyleyebilsin. Tabi ki, milli birliğimiz, beraberliğimize sahip çıkarak bunu yapsın. Yaratıcı beyinler, yaratıcı kafalar ancak böyle bir şekilde filizlenebilir.'' şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir