21 Ağustos 2026
Altın 7098.74
BIST 14463.82
Dolar 48.0594
Euro 56.3033
Sterlin 65.6822
Ankara 33°C

Ak Parti İl Başkanı Kebude: Çelikcan'ın Başkan Vekilliği İçin Hukuki Süreç Devam Ediyor

Ak Parti İl Başkanı Kebude: Çelikcan'ın Başkan Vekilliği İçin Hukuki Süreç Devam Ediyor
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Mahmut Çelikcan'ın başkan vekilliğine ilişkin Adana 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini söyledi.Yazılı açıklam

Yazılı açıklamasında Kebude, mahkemenin Mahmut Çelikcan'ın başkan vekilliğini düşürmediği veya iptal etmediğini savundu.

Kebude,"Mahkeme sadece yürütmeyi durdurmuştur. Bu husus gözden kaçırılmamalıdır." dedi.

Kebude, itiraz başvurusu yapacakları Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği karardan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabileceğine dikkat çekti. Adaletin herkes için şaşmaz bir yol gösterici olduğunu vurgulayan Kebude, 'yürütmeyi durdurma' kararının bazı siyasi parti yöneticileri tarafından 'nihai' ya da 'kesin' kararmış gibi yorumlanmasını ibretle izlediklerini dile getirdi.

Kebude, şunları söyledi: "Açıklamalarında, hak, hukuk, adalet gibi kavramları dillerinden düşürmeyenlerin hukuki süreç tamamlanmadan 'Şu yapılmalıdır, bu yapılmalıdır. Başkan vekilliği makamı derhal şu kişiye devredilmelidir. Hak sahibine teslim edilmelidir' şeklindeki açıklamaları manidardır. Kendilerini adalet makamının yerine koyarak açıklama yapan bu kişilerin hak ve hukuktan ne anladıkları ortadadır. Kimse kendini adaletin yerine koyarak hüküm veremez, vermemelidir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir