1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti İzmir İl Başkanı: Bu Provokasyonu Ve Şiddeti Kınıyoruz
Ak Parti İzmir İl Başkanı: Bu Provokasyonu Ve Şiddeti Kınıyoruz

Ak Parti İzmir İl Başkanı: Bu Provokasyonu Ve Şiddeti Kınıyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında partisinin Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nın eylemciler tarafından yakılmasını kınadı.

A+A-

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında partisinin Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nın eylemciler tarafından yakılmasını kınadı. Söz konusu bina dün eylemciler tarafından önce taşlanmış, daha sonra molotof bombası atılarak yakılmıştı.

İl Başkanı Akay'ın, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte düzenlediği toplantıya milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Rıfat Sait ve İlknur Denizli, ilçe başkanları ve diğer partililer katıldı. Saldırıyı kınayan Akay, "Dün gece Karşıyaka'da üzücü bir olay yaşandı. AK Parti hizmet binası kundaklandı. İzmir'in vicdanı kanadı." dedi. Farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, inançların, binlerce yıldır birarada barış içinde yaşadığı İzmir’in ruhuna, iklimine yakışmayan bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri ve kederleri ortak olan milletimizin partisi AK Parti’nin ilçe binasını kundaklamak, milleti ve milletin değerlerini kundaklamaktır. Bu ülkenin daha mutlu bir gelecek umudunu kundaklamaktır. Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz. Kitleleri belli duyarlılıklar üzerinden seferber eden, ortamı geren, toplumun sinir uçlarına baskı yaparak bir kargaşa ortamı yaratmayı amaçlayan provokatörleri de ayrıca kınıyoruz. Dün gece yaşanan üzücü olayı, bir genelleme yaparak İzmirlilere ve Karşıyakalılara asla maletmeyiz. İzmirliler, böyle bir tezgahın içinde olmaz. Karşıyakalılar, böyle bir komplonun parçası olmaz. Bu tamamen bir provokasyondur. AK Parti’nin taşıdığı değerlere, İzmir’in sahip olduğu huzur ve güven iklimine, Karşıyaka’nın ruhuna karşı planlanmış bir darbedir."

Türkiye’nin, İzmir’in ve Karşıyaka’nın birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edeceklerini belirten Ömer Cihat Akay, “Biz inançla, kararlılıkla, sabırla, metanetle çalışmaya, millete hizmet üretmeye devam edeceğiz. Provokatörlerin kurduğu tezgahın içsine düşen vatandaşlarımıza çağrımız olacaktır. Lütfen burada görülen bu şiddetin, barbarlığın, vandallığın bir parçası olmayınız. Unutulmasın, yakılan yıkılan binayı yeniden yaparız, eşyayı yerine koyarız ancak gönüller yakılıp yıkılırsa işte o zaman millet olarak sıkıntıya gireriz. Gönülleri yakıp yıkmayalım.” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendilerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu da söyleyen Akay, "Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Bu provokasyonu ve şiddeti kınıyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.