AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, bir ülkenin sağlam temeller üzerine oturması adına eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek, "İyi bir eğitim ülkemizin başarısı demektir. Bu noktada öğretmenlerimizin fedakarlıklarının bilincindeyiz." dedi.
Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği'ni (KAYGED) ziyaret ederek burada öğretmenlerle sabah kahvaltısı yapan Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, eğitimcilerle bir süre sohbet etti. KAYGED Başkanı Süleyman Karadeli, derneklerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, özellikle mesleki eğitim anlamında hazırladıkları projelerin Avrupa Birliği tarafından hibe şeklinde desteklendiğini söyledi. Karadeli, bu tür projelerin hazırlanması ve uygulanması noktasında derneklerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Eğitime destek adına hazırlanan projelerin önemine vurgu yapan Ahmet Öksüzkaya, derneğin veya başka bir eğitim adına faaliyet gösteren herkesin bu tür projelerine destek vereceklerini açıkladı. Avrupa gezilerinde eğitim konusunda bazı tespitleri olduğunu belirten Öksüzkaya, şöyle konuştu: "Avrupa'da maalesef parçalanmış aile sayısı çok fazla. Çocuk ya annenin ya da babanın yanında kalıyor. Anne veya baba da çalışmak zorunda kalınca çocuklarıyla çok ilgilenemiyor. Sonuç olarak kardeş, arkadaş çevresinden yoksun olan çocuklar okulda kendilerini buluyor ve burada verilen her şeyi alıyor. Ama çocuğun başarısından söz etmeniz mümkün değil. Çünkü aile ortamı yok, arkadaş ortamı yok ve bu şekilde eğitimini tamamlıyor. Türkiye'de ise iyi bir aile yapısı var. Bunun okulla da pekişmesi ve siz değerli öğretmenlerin fedakarlıkları çocuğun başarısını artırıyor. Biz eğitimci arkadaşlarımızın ne tür fedakarlıklar yaptıklarının bilincindeyiz."
Hükümet olarak Cumhuriyet tarihinden ilk kez bütçeden eğitime ayrılan payın çok büyük olduğunu hatırlatan Öksüzkaya, öğretmen kadrosunda birçok ülkenin üst seviyesine ulaştıklarını söyledi. Ahmet Öksüzkaya, gönüllü eğitimcilerin fedakarlıklarıyla da eğitim alanındaki başarının arttığını ifade ederek, "Ekonomik anlamda bugün Türkiye, Avrupa'nın birçok ülkesinden ve Amerika'dan bile iyi şartlarda olduğunu söyleyebiliriz. Burada bizim yapacağımız ekonomideki iyi imkanların ülke geleceğine yatırım olarak gördüğümüz eğitime önem vermemizdir. Bunu da yapıyoruz. Bu çalışma ile de eğitimde yakalanan başarımızla ülkemizin coğrafyasında büyümesi engellenemez hale gelecektir." diye konuştu. Ahmet Öksüzkaya, meslek lisesi mezunlarının değerinin ve kıymetinin her geçen gün arttığını belirterek, ara eleman konusunda işverenin kalifiye eleman bulamadığına dikkat çekti. YÖK'ün yaptığı düzenlemenin ülke menfaati için olacağına vurgu yaparak, iş dünyasının isteklerinin dikkate alınmasının mesleki eğitimde önemli olacağına dikkat çekti. KAYGED Başkanı Süleyman Karadeli, konuşmaların ardından eğitime katkılarından dolayı Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'ya plaket verdi.