1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti teşkilatlarından Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu
AK Parti teşkilatlarından Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AK Parti teşkilatlarından Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AK Parti İstanbul il teşkilatı üyeleri, bir tv.programında kullandığı sözler nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ile programdaki konuklar CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında suç duyu

A+A-
Adana

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen AK Parti ilçe belediye başkanları ve il teşkilat yöneticilerinin de yer aldığı grup adına konuşan AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, söz konusu televizyon programında Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan adi bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik daha önce de hakaretlerde bulunduğunu belirten Kabaktepe, söz konusu program ve konukları hakkında sessiz kalmanın artık mümkün olmadığını kaydetti.

Kabaktepe, olayı hadsizlik ve bir itibar suikastı olarak değerlendirdi.

Binlerce yıllık devlet geleneği ve siyasi tarihin galiz ve seviyesiz bir dille hedef alındığını ifade eden Kabaktepe, "Kabaş'ın bu ifadelerini kullandığı programda, ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu da hiçbir ses çıkarmayarak, tabiri caizse en hafif şekilde suç ortaklığı pozisyonuna düşmüşlerdir." dedi.

Taraflı tarafsız herkesin açık bir şekilde haksız bulduğu bu çirkin saldırıya karşı suskun kalan CHP'li milletvekillerinin tavrının da milletin vicdanını en az Sedef Kabaş kadar yaraladığını değerlendiren Kabaktepe, bu kişilerin milyonların teveccühünü kazanmış Cumhurbaşkanı hakkında sahneye konulmaya çalışılan hadsiz ve ahlaksız bir oyunun parçası olduklarını kaydetti.

"İfade özgürlüğünü savunan herkesin arkasındayız"

Kabaktepe, hiçbir ifade özgürlüğünün, devletin en üst makamı olan devlet başkanına hakareti meşru gösteremeyeceğini belirterek, "Konuşan Türkiye'ye karşı değiliz. İfade özgürlüğünü savunan herkesin arkasındayız. Ancak konuşma özgürlüğünün, ahlak sınırlarını zorlayan küfre ve hakarete varan çizginin de herkes tarafından bilinmesi, korunması ve ortak değer olarak savunulması gerektiğini de bir kez daha buradan belirtmek istiyorum." dedi.

Kamuoyuna açıkça söylenen malum sözü bir dil sürçmesi olarak görmenin mümkün olmadığını kaydeden Kabaktepe, "Ne hazindir ki necip milletimizin değerlerini bir türlü anlayamayan bazı siyasiler de bu ahlaksız vakaya karşı sessiz kalarak adeta bu sürecin bir parçası gibi davranma pozisyonunu seçmişlerdir. Değerlerimizi hiçe sayan ve toplumsal olarak birlikteliğimizi yok sayan bu tip davranışların hep beraber önünde durmamız gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Osman Nuri Kabaktepe, Türk milleti ve AK Parti teşkilatı olarak bu hakareti yapan ve hakarete sessiz kalanları şiddetle kınayarak, şöyle devam etti:

"Bu kirli ve seviyesiz sözleri söyleyenler ve bu sözlere sessiz kalanlar bilsinler ki bu artık hukuk ve vicdan meselesidir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. Biz AK Parti olarak milletimizin, gazetecimizin, siyasetçimizin kendi fikirlerini söylemesinin önündeki her türlü engelin ve seddin kalkmasının yanında olduk ve bundan sonra da yanındayız. Ancak ifade özgürlüğü kalkanı oluşturarak hakaretin meşrulaştırılmasını, insanların ve toplumun sevgisini kazanmış Cumhurbaşkanımıza akla dahi gelmeyecek hakaretamiz cümlelerin, ifadelerin kullanılmasının da karşısında olduğumuzu, bu karlı kış gününde bununla ilgili milletimizin temsilcisi olarak en temel hakkımızı kullanarak hukuka müracaat ettiğimizi ifade etmek istiyorum."

Suç duyurusu dilekçelerinden

Gruptakiler, konuşmanın ardından suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Dilekçede, gazeteci Sedef Kabaş ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, 14 Ocak 2022'de katıldıkları bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleriyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işledikleri iddia edildi.

Kabaş'ın şikayete konu beyanlarıyla eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı öne sürülen dilekçelerde, aynı gün aynı programa Kabaş ve Özkoç ile katılan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da sarf ettiği sözlerle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun yanı sıra "tehdit" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçlarını da işlediği savunuldu.

Dilekçelerde, Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılması talep edildi.

Ankara

Ankara Adliyesi önünde toplanan partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Türkiye'nin son yirmi yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşüne devam ettiğini, bu başarıda en büyük payın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Özcan, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve milletimizin değerleri karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir." dedi.

Söyleyecek sözü olmayanların ya küfürler savuracağını ya tehdit ve hakarette bulunacağını dile getiren Özcan, "Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye'nin liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi, tasası olmayan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği makama hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi hakareti 'ifade özgürlüğü' olarak nitelendiremez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz."

Basın açıklamasının ardından Özcan ve beraberindekiler, Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama", "tehdit" ve "Cumhurbaşkanına hakaret"ten hazırlanan suç duyurusu dilekçelerini savcılığa iletti.

Adana

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile partililer, Adana Adliyesi'ne geldi.

Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunulmasının ardından Ay, adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Ay, Uğur Dündar'ın yönettiği programda gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Program konuklarının bu hakarete sessiz kalarak ortak olduğunu belirten Ay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir."

Cumhurbaşkanlığı makamının milletin iradesini temsil ettiğini belirten Ay, "Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Mersin

AK Parti Mersin İl Başkanlığı üyeleri, Mersin Adliyesi'ne gelerek Kabaş ile Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, yaptığı açıklamada, Kabaş'ın televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullandığını söyledi.

Programdaki diğer konukların Kabaş'ın hakaretlerine sessiz kaldığını belirten Ercik, "Söyleyecek sözü olmayan çaresizler ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz. Ona daha sıkı sarılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ercik, Cumhurbaşkanlığı makamına hakaretin kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Hatay

AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Hatay Adliye'sine gelerek Kabaş ile Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeşidal, adliye önündeki basın açıklamasında, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Söyleyecek sözü olmayan çaresizlerin ya küfürler savuracağını ya da tehdit ve hakaretlerde bulunacağını belirten Yeşildal, şunları kaydetti:

"Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir. Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet bir kere daha kendisini göstermiştir. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz, siz saldırdıkça büyük Türkiye’nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş’ın, tek misyonu AK Parti ve cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz."

Osmaniye

AK Parti Osmaniye İl Yönetim Kurulu üyeleri, adliyeye gelerek Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mesut Tokur, Türkiye'nin son yirmi yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamlelerinin devam ettiğini ancak bir yandan da dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kalındığını kaydetti.

Bu muhalefet anlayışının, ülkenin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzura kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmadığını anlatan Tokur, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir. Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça, büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Trakya'da AK Parti teşkilatları

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ AK Parti teşkilatları, Sedef Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba başkanlığındaki heyet, Edirne Adliyesine giderek, televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle Özkoç, Erdoğdu, gazeteci Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İba, siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Erdoğan’ın zaferlerini hazmedemeyenlerin sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam ettiklerini ifade etti.

İba, "Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı; ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir." diye konuştu.

Kırklareli

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de il binasında düzenlediği basın açıklamasında, bir televizyon programında AK Parti'ye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilke, ahlak ve hukuk tanımayan hakaret içeren en ağır saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin bir yandan son 20 yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleri serüvenine devam ederken bir yandan da dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engelleriyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Çiler, şöyle devam etti:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet bir kere daha kendisini göstermiştir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Çiler ve beraberindeki parti yönetimi Kırklareli Adliyesi'ne giderek suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi teslim etti.

Tekirdağ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da Tekirdağ Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Sedef Kabaş'ın bir televizyon programında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Özcan, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı ve milletin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden aciz zihniyetin bir kere daha kendisini gösterdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça, büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz.

Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz."

Özcan ve parti yönetimi, daha sonra suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi adliyeye teslim etti.

Van

Van Adliyesi önünde bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve partililer, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Türkmenoğlu, ülkeye hizmetten başka derdi olmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı makamının bu milletin iradesini temsil ettiğini belirten Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Muş

Muş'ta Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı ve partililer, Özkoç, Erdoğdu ve Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muş Adliyesi önünde partililer adına açıklama yapan Avcı, bir televizyon programında Kabaş'ın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tahammülü mümkün olmayan hakarette bulunduğunu söyledi.

Kabaş'ın, basın ilke ve ahlakına saygı duymadığını belirten Avcı, "Sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bitlis

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer, adliye önünde bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu ve basın açıklaması yaptı.

Partililer adına açıklamayı okuyan Günceoğlu, "Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçerler. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Hakkari

AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş ile partililer, adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundu.

Açıklama yapan Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan antidemokratik sözleri kınadıklarını belirterek, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

İzmir

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, "sistematik ve gözü dönmüş" şekilde saldırılar düzenlendiğini ifade etti.

Sürekli, söyleyecek sözü olmayan çaresizlerin ya küfürler savurduğunu, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunun ya da saldırıya geçtiğini kaydederek, "Siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz." dedi.

Televizyon programında Kabaş’ın, ağır bir hakarette bulunduğunu, program konuklarının da bu hakarete sessiz kalarak ortak olduklarını savunan Sürekli, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendirmez. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Aydın

Aydın'da, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve bir grup partili, Aydın Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Özmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, halkın teveccühüyle seçimler kazandığının altını çizerek "Ülkemiz, bir yandan son yirmi yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleri serüvenine devam ederken, bir yandan da maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kalmaktadır." diye konuştu.

Denizli

AK Parti Denizli teşkilatı da Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Yücel Güngör, yapılan hakaretlerin tahammül edilemez seviyede olduğunu vurguladı. Güngör, "Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Manisa

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, il yönetimi ile adliye önünde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir." dedi.

Uşak

Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ise Erdoğan'ın milletin gönlüne taht kurmuş bir lider olduğunu söyledi.

Artık eski Türkiye'nin olmadığını kaydeden Tuğrul, "Bütün vesayetçi düzenler Allah’ın izniyle, milletimizin iradesiyle, Cumhurbaşkanı'mızın güçlü duruşuyla tarihe karışmış ve çöp olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Erzurum

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve il yönetimiyle Adalet Sarayı'na gelen İl Başkanı Mehmet Emin Öz, suç duyurusunda bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Öz, söz konusu televizyon kanalının CHP'nin yayın organı haline geldiğini, ekranlarında sistematik olarak partiye yönelik ilke, ahlak, hukuk tanımayan hakaret içeren ifadeler kullanıldığını anlattı.

Ülke genelinde son 20 yılda gerçekleştirilen kalkınma hamlelerini hazmedemeyenlerin sistematik olarak saldırdığını belirten Öz, şöyle konuştu:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir.
Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça, büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz."

Ardahan

AK Parti Ardahan İl Yönetimi de Sedef Kabaş'ın televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanmasına ilişkin, Ardahan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Kaan Koç, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunmuştur. Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş, program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır. Ülkemiz, son yirmi yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam etmektedir. Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir."

Kars

AK Parti Kars İl Başkanlığı, Sedef Kabaş'ın bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanmasına yönelik suç duyurusunda bulundu.

Kars Adliyesi önünde toplayan partililer adına konuşan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Siyasete girdiği yıllardan bu yana muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu zaferini hazmedemeyenler, sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir." dedi.

Erzincan

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci de partililerle adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Yapılan hakaretin savunulacak bir yönünün olmadığını belirten Şireci, "Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye’nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." dedi.

Ağrı

AK Parti Ağrı İl Başkan Vekili Orhan Güngör, bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamın hakaret ifadeleri kullanılmasına ilişkin adliyede suç duyurusunda bulundu.

Güngör, Türkiye’nin son yirmi yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğini belirtti.

Yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu dile getiren Güngör, "Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aittir." diye konuştu.

Konya

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve partililer, Konya Adliyesi'ne gelerek söz konusu kişiler hakkındaki suç duyurusu dilekçesini sundu.

Daha sonra adliye önünde açıklama yapan Angı, 14 Ocak'ta, Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki programa CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğunu anımsattı.

Bu programda Kabaş'ın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır. Ülkemiz, son yirmi yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam etmektedir. Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış; bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aittir."

Bu başarının görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Angı, "Siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyen hazımsız güruh, sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir." diye konuştu.

Karaman

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan da beraberindeki heyetle, Karaman Adliyesi'nde söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli ifadeleri kabul etmediklerini bildiren Çağlayan, "Ülkemiz, bir yandan son yirmi yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleri serüvenine devam ederken, bir yandan da maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı, ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir." ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve partililer, Afyonkarahisar Adliyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve gazeteci Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Uluçay, suç duyurusunda bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir. Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça Büyük Türkiye'nin Büyük Lideri'nin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz."

Aksaray

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy da beraberindeki heyetle, söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez.

Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Sakarya

Sakarya Adliyesi önünde bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe başkanları ve il yönetim üyeleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Tever, CHP'nin adeta yayın organı haline gelen Tele1 ekranlarında sistematik olarak partilerine ve genel başkanlarına ilke, ahlak ve hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle en ağır saldırıların gerçekleştirildiğini söyledi.

Uğur Dündar'ın moderatörlüğünde 14 Ocak'ta gerçekleştirilen programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğunu aktaran Tever, "Bu programda Kabaş, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır hakarette bulunmuştur. Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır." dedi.

Türkiye'nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleriyle tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğini vurgulayan Tever, "Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış; bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi ülke konumuna gelmiştir." ifadesini kullandı.

Kocaeli

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve partililer, Kocaeli Adliyesinde Özkoç, Erdoğdu ve Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ellibeş, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanının ve milletin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak sanan bu aciz zihniyetin, bir kere daha kendisini gösterdiğini ifade ederek, "Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." dedi.

Karabük

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve partililer, Karabük Adliyesi'ne giderek Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Altınöz, adliye önünde yaptığı açıklamada, basın ilke ve ahlakına saygı duymayan gazeteci Kabaş'ın, tek misyonunun AK Parti ve Cumhurbaşkanına nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderlerine yaptığı hakaretleri asla kabul etmediklerini belirtti. Altınöz, şunları söyledi:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek, gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklı selim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Düzce

AK Parti Düzce İl Başkan Vekili Ersin Gökçe, İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk ve beraberindeki partililer, Düzce Adliyesi'ne giderek Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gökçe, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki başarıların en büyük payının hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunun altını çizdi.

Ülkenin bir yandan son 20 yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleriyle serüvenine devam ederken, bir yandan da dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Gökçe, "Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı, ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir." diye konuştu.

Zonguldak

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile beraberindekiler, Zonguldak Adliyesi'ne giderek Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan partililer adına basın açıklaması yapan Tosun, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek, kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek, gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklı selim sahibi, hakareti, ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez."

Kayseri, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Kırıkkale

Kayseri, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Kırıkkale AK Parti il teşkilatları, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kayseri'de AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Niğde'de AK Parti Milletvekili Selim Gültekin ve AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, Kırşehir'de AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Demir, Yozgat'ta AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Sivas'ta AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci ve AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Nevşehir'de AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kırıkkale'de AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve beraberlerindeki partililer, bulundukları şehirlerde adliyelere giderek suç duyurusu yaptı.

Kilis

Kilis Adalet Sarayı önünde konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Karataş, Kabaş'ın bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır hakarette bulunduğunu ve diğer konukların da bu hakarete sessiz kalarak ortak olduklarını belirtti.

Sözde gazeteci Kabaş'ın yaptığı hakaretleri asla kabul etmediklerini dile getiren Karataş, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Açıklama sırasında AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve partililer de yer aldı.

Gaziantep

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki suç duyurusunun ardından açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilke, ahlak ve hukuk tanımayan ifadelerle en ağır saldırıların gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete kadar birçok alanda devrimsel kalkınma hamlelerini hayata geçirdiğini, bunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yadsınamaz katkısının olduğunu ifade eden Uzunaslan, "Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Siyasete girdiği yıllardan bu yana muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyenler, gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Adıyaman

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Adliyesi'nin önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunulduğunu ve diğer konukların da bu hakarete sessiz kalarak ortak olduklarını belirtti.

Dağtekin, "Ülkemiz, son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam etmektedir. Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir." dedi.

Şanlıurfa

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı da adliyede suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik sistematik saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'nin devrimsel kalkınma hamleleriyle kutlu yürüyüşüne devam ettiğini vurgulayan Kırıkçı, "Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı da adliye önünde basın açıklaması yaptı.

İl Teşkilat Başkanı Ahmet Gülpak, hakaretlerin tahammül edilemez seviyede olduğunu söyledi.

Gülpak, “Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez." ifadelerini kullandı.

Malatya

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve beraberindeki teşkilat mensupları, adliye önünde açıklama yaptı.

Koca, "Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye’nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." dedi.

Antalya

Yönetim kurulu üyeleriyle Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Tele 1 televizyon kanalının adeta CHP’nin yayın organı haline geldiğini ve kanaldan sistematik olarak AK Parti'ye ve Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilke, ahlak ve hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle en ağır saldırıların gerçekleştirildiğini söyledi.

Taş, 14 Ocak'ta Uğur Dündar’ın moderatörlüğündeki programa CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Sedef Kabaş'ın konuk olduğunu belirterek, "Bu programda Kabaş, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunmuştur. Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş, program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasete girdiği yıllardan bu yana muhalefete sayısız mağlubiyet yaşattığını, halkın teveccühüyle seçimler kazandığını anlatan Taş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyen "hazımsız güruh"un sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam ettiğini söyledi.

Taş, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı ve milletin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu "aciz zihniyetin", bir kere daha kendisini gösterdiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bir televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez."

Muğla

AK Parti Muğla İl Başkanlığı da Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Gültekin Akça, yaptığı açıklamada, CHP'nin yayın organı haline gelen Tele 1 televizyon kanalında AK Parti'ye ve Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sedef Kabaş'ın tahammülü mümkün olmayan hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri kabul etmediklerini belirten Akça, "AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu meselenin de sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Burdur ve Isparta

AK Parti Burdur İl Başkanlığı da adliyeye giderek aynı isimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Adliyesi'nin önünde yaptığı açıklamada, bir yandan son yirmi yılda gerçekleşen yoğun kalkınma hamleleri devam ederken bir yandan da dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle ülkenin karşı karşıya kaldığını söyledi.

Seviyesi düşük muhalefet anlayışının, ülkenin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzura kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmadığını belirten Mengi, bu anlayışın gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareketten imtina etmediğini savundu.

Mengi, söyleyecek sözü olmayan çaresizlerin küfürler savurarak tehdit ve hakaretlerde bulunup saldırıya geçtiğini dile getirerek, "Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça büyük Türkiye’nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz." diye konuştu.

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun da yaptığı açıklamada, partilerine sistematik olarak ilke, ahlak ve hukuk tanımayan hakaretlerin edildiğini söyledi.

Zabun, suç duyurusunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Bursa

Bursa Adliyesi önünde toplanan grup adına konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 14 Ocak'ta, Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki televizyon programına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğunu, bu programda Kabaş'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ağır bir hakarette bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğini belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu zaferlerini hazmedemeyenler, sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir. Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı, ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir."

Konuşmanın ardından adliyeye giren Gürkan ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler kullanan Sedef Kabaş ile programa katılan diğer konuklar Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Açıklamaya, AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ile partililer katıldı.

Bilecik

Bilecik Adliyesi önünde açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ise milletin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden aciz zihniyetin, bir kere daha kendisini gösterdiğini ifade etti.

Söyleyecek sözü olmayanların ya küfürler savurduğunu ya da tehdit ve hakaretlerde bulunarak saldırıya geçtiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça, büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın, tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir."

Yıldırım ve AK Parti'li ilçe belediye başkanları ile yönetim kurulu üyeleri basın açıklamasının ardından adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Kütahya

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ve yönetim kurulu üyeleri Kütahya Adliyesi'ne gelerek suç duyurusu dilekçelerini nöbetçi savcıya verdi.

Ceyhun, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye hizmet etmekten başka bir derdinin olmadığını dile getiren Ceyhun, "Cumhurbaşkanlığı makamı bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır." ifadelerini kullandı.

Çanakkale

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas da parti teşkilatı ile birlikte Çanakkale Adliyesi'ne geldi.

Makas, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğini söyledi.

Kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkenin itibar kazanarak bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini anlatan Makas, şunları kaydetti:

"Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu zaferlerini hazmedemeyen 'hazımsız güruh' sistematik ve gözü dönmüş bir şekilde saldırılar düzenlemeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Balıkesir

Balıkesir Adliyesi önünde partililerle bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaretlerde bulunulduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasete girdiği yıllardan bu yana kazandığı zaferleri hazmedemeyenlerin saldırılar düzenlediğini ifade eden Başaran, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, bir yandan son yirmi yılda gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleri serüvenine devam ederken, bir yandan da maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede bir muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Siz saldırdıkça, büyük Türkiye'nin büyük liderinin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz."

Açıklamaya AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Yavuz Subaşı ile partililer katıldı.

Eskişehir

Eskişehir Adliyesi önünde açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, CHP'nin adeta yayın organı haline gelen Tele1 ekranlarında, sistematik olarak AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilke, ahlak ve hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle en ağır saldırılar gerçekleştirildiğini söyledi.

14 Ocak'ta, Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki programa CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Sedef Kabaş konuk olduğunu anımsatan Çalışkan, "Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Çalışkan ve beraberindekiler, suç duyurusu dilekçesini sundu.

OLAY:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Kabaş'ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer'de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe bu suçtan 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.

"Cumhurbaşkanına hakaretten" daha önce ceza almış!

Sedef Kabaş hakkında, 7 Mayıs 2018 yılında sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açılmıştı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi yaptığı yargılama sonucunda 30 Mayıs 2019'da Sedef Kabaş'ı "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme Sedef Kabaş'ın yargılama sürecinde pişmanlık gösterdiği ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğu gerekçesiyle hapis cezasının ertelenmesine karar vermişti.

Mahkeme hazırladığı gerekçeli kararında, Sedef Kabaş'ın paylaşımında sarf ettiği sözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediğinin açık olduğunu ve hakaret içerdiğinin anlaşılması nedeniyle cezalandırıldığını açıklamıştı.

Sedef Kabaş'ın aldığı cezaya yaptığı itiraz ise reddedilmiş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Kabaş'a verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını uygun bulmuştu. Dava dosyası Kabaş'ın temyiz başvurusu üzerine Yargıtay'a gönderilmişti.

Öte yandan, Sedef Kabaş hakkında, yine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı paylaşımlarında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle ayrı bir soruşturma daha yürütülüyor.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.