Başkan Başer, yaptığı açıklamada, 26-27 Temmuz 2010 Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu ifade ederek, "Berat Kandili, içlerinde Allah'a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah'a yönelerek, O'nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir." diye ifade etti.
Yusuf Başer, Berat Kandili'nin, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlattığını, nefsin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunduğunu belirtti. Başer, "Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi var oluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak, gerekir." şeklinde ifade etti.
Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin maddi ve manevi yükselişi için çalışız, kalp kırmaktan kaçınılması gerektiğini ifade eden Başer, şöyle devam etti:
"Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti Yozgat İl Teşkilatı olarak, aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz."