22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0619
Sterlin 65.4413
Ankara 22°C

Ak Partili Başkan Tütüncü'den Alevilere Cemevi Desteği

Ak Partili Başkan Tütüncü'den Alevilere Cemevi Desteği
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sünni vatandaşlara cami yapımında sağlanan desteğin Alevi ve Caferi inanışına sahip olanlar için de verilmesini istedi.Pir Sultan Abda

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Selçuk Akpınar ve dernek üyeleri Hakan Tütüncü'yü ziyaret etti.

Dernek üyeleri, ziyarette Tütüncü'den Altınova'da planlama yapılırken cemevi yapılması için yer ayrılmasını talep etti.

Başkan Tütüncü de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Altınova'nın imar planında Alevi vatandaşlar için kültür merkezi yeri ayrılmasıyla ilgili ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Altınova'da cemevi yeri ayrılması konusunda hassas olduklarını belirten Tütüncü, "Alevi vatandaşlarımız bizim yüreğimizde derin bir yere sahiptir. Onların her türlü kültürel etkinlikleri ve ibadetleri için gerekli mekânların hazırlanmasına destek vermeye hazırız." dedi.

Tütüncü, şöyle devam etti: "Sünni vatandaşlara camiler noktasında katkı sağlıyorsak, aynı şekilde Alevi, Caferi anlayışını benimseyen vatandaşlarımızın ibadethane talebini de aynı hassasiyetle değerlendiriyoruz. Hangi inançtan, dilden, ırktan olursa olsun bütün vatandaşlarımın emrindeyim. Bizim inancımızda insan, insan olduğu için, bizatihi yaratandan dolayı değerlidir."

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir