1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Zeybekçi: Türkiye’nin Kalkınmasını İstemiyorlar
Ak Partili Zeybekçi: Türkiye’nin Kalkınmasını İstemiyorlar

Ak Partili Zeybekçi: Türkiye’nin Kalkınmasını İstemiyorlar

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Taksim Platformu üyelerinin Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin taleplerini dile getirdiğini vurguladı.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Taksim Platformu üyelerinin Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin taleplerini dile getirdiğini vurguladı. Zeybekçi, "Öyle şeyler isteyelim ki kabul edilmesin kavga devam etsin’ isteniyor. İstenen şeyler akla hitap etmeli." dedi.

Zeybekci, herkesin demokratik eylemlerle meşru taleplerde bulunabileceğini ancak bunların akılla bilimle tartışarak olması gerektiğini belirtti. Taksim Platformu’nun uzlaşmayı ‘Benim dediğim olursa uzlaşma olur’ zihniyetiyle hareket ettiğini dile getiren Zeybekci, platform üyelerinin Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin taleplerini dile getirdiğini vurguladı. Zeybekci, “Şu an bile uçaklar inemediği için bir saat havada dolanıyor. İstanbul çok büyük bir coğrafyanın başkenti haline gelmiş durumda. Bir ticaret ve kültür başkenti haline geldi. Dünyanın İstanbul’a bir yönelmesi var. Havaalanı yapılmaması 3-4 sene sonra kalkınan Türkiye’yi zor durumda bırakacaktır.” dedi.

Bazılarının ülkenin normalleşmesini istemediğini belirten Zeybekci, "Öyle şeyler isteyelim ki kabul edilmesin kavga devam etsin’ isteniyor. Tamam HES’ler, nükleer santraller yapılmasın. Duble yollar, hızlı trenlerde yapılmasın bunlar doğadan geçerken hayvanlar etkileniyor. Peki kardeşim ülkenin gelişmesi için ne yapalım onu söyleyin. İstenen mantıklı şeyler değil. Mantık katlediliyor böylece. İstenen şeyler akla hitap etmeli. Bu taleplerle ‘Ülke gelişmesin Türkiye dünyanın merkezi olmasın’ isteniyor. Tarihteki o lider ülke pozisyonuna gelmesin isteniyor. Türkiye’de Avrupa’nın en büyük havaalanını yapılması konuşuluyor ‘buna karşım’ diyorsun. Dünya’da Panama ve Süveyş kanalı var. Türkiye böyle bir şeye sahip olmasın isteniyor. Bunlar doğru şeyler değil.” diye konuştu.

Eylemler yapılırken başkalarının hak ve özgürlükleri ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "TMMOB öncelikle kendisi özgürlükçü eşitlikçi tüm illerin temsil edildiği bir kurum haline gelsin. Evet Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerle ilgili çok iyi değiliz. Bunu iyileştirme için beraber çalışalım. Bunlar özgürlükler konusunda ‘insanlar başörtülü memur olamazlar, TBMM’ye giremezler bunlar böyle kalsın’ derken diğer kişilere özgürlükler anlamında her şeyi yerine getirilsin istiyor." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.