1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partililer Akçay Kordonunda Basın Toplantısı Düzenledi
Ak Partililer Akçay Kordonunda Basın Toplantısı Düzenledi

Ak Partililer Akçay Kordonunda Basın Toplantısı Düzenledi

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı, Akçay beldesinde icra yoluyla satılan yerlerin satılmasına ilişkin kordon boyunda basın toplantısı düzenledi.

A+A-

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı, Akçay beldesinde icra yoluyla satılan yerlerin satılmasına ilişkin kordon boyunda basın toplantısı düzenledi.

Akçay’ın kordonun da belediyenin borçlarından dolayı icra yoluyla satılması hem AK Partililer hem de vatandaşların tepkisine yol açtı. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı tatil beldelerinden olan Akçay Beldesi kordonunda bir basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Akçay Belediyesi’nin borçları nedeniyle 2012 yılında Akçay Belediyesi’ne ait pek çok taşınmazın icra kanalıyla ve çok düşük bedellerle satıldığı öne sürdü. Basın açıklaması öncesi AK Partililer vatandaşın bundan sonra yürüyeceği yeri metre ile ölçerek kırmızı şerit çekti.

“Akçay Belediyesi’nin bitmek tükenmek bilmeyen borçları nedeniyle güzel turizm merkezi Akçay’ın en merkezindeki paha biçilemez 2 arsa daha maalesef icra kanalıyla ihale edilmiştir.” diyen İlçe Başkanı Yüzüak, şöyle konuştu; “515 ada 3 parselde kayıtlı 742 metrekare denize sıfır arsa ile 516 ada, 6 parselde kayıtlı Bin 613 metrekare denize sıfır arsa icradan satılmıştır. Bu arsaların bir bölümü halen yürüyüş yolu olarak (kordon) kullanılmaktadır. Sorumlu belediyecilik anlayışı gereği bu arsaların daha önceden yola veya yeşil alana terk edilmesi gerekirdi. Yola terk edilmese bile fiilen yürüyüş yolu olarak kullanılan yani kamunun 1. derecede istifadesi için kullanılan ve kullanılması da zorunlu olan bu arsalar için Belediye Meclisi tarafından ‘kamu yararına tahsislidir’ kararı alınarak tapuya şerh edilse idi belediyenin borçları nedeniyle haciz edilemeyecek ve satılamayacaktı. Akçay Belediyesi, sorumsuz yönetim anlayışıyla arsaları yola terk etmemiş, kamu yararına tahsislidir kararı almamış ya da böyle bir kararı tapuya tescil etmemiştir, dahası borçlanmış ve borçlarını zamanında ödememiştir. Tüm bunlar bir araya gelince emsalsiz 2 arsa daha yok pahasına icradan ihale edilmiştir. Akçay Belediyesi Akçay halkına ve güzel Akçay’ı görmek için gelenlere yürüyecek yol bile bırakmamıştır. Akçay Belediyesi, kurulduğundan beri CHP’li yönetimin elindedir. Son yıllarda sürekli arsaların icra kanalıyla satışıyla gündeme gelmektedir. Halkın paralarının çar çur edilmesi, kötü idare, icra kapılarına düşmek halkımızın canına tak etmiştir. Tüm bunlar bir dönem İstanbul’daki çöp dağlarını, su akmayan muslukları, İski’nin muhtelif yerlere giden borularını hatırlatmaktadır. Ortaya çıkan durum karşısında Akçay Belediyesi’ne ait tüm arsalar, araçlar, masalar ve sandalyeler de icra kanalıyla satılmadan önce Akçay Belediye Başkanı'nı istifaya davet ediyoruz.”

Öte yandan kordonda yürüyen bazı Akçaylılar da yaşanan bu olaydan sonra tepkilerini dile getirerek şunları söyledi: Tamamen halka açık olması lazım. Bu kadar kalabalık buraya sığar mı? Yazın buraya yaklaşık 50 bin kişi bu kadar geniş yere sığmıyorlar. Deniz kenarında mı yürüyecekler artık? Belediye bu kadar bir duruma düşmüş de burayı satıyor. İçler açısı bir şey bu. Bu kadar aciz mi? belediye para toplayıp para verelim. Buraları satarak belediye neyi düzeltecek. Şu an burada kalan yer yaklaşık 6 metre yer. Bu kadar millet denizin kenarında mı yürüyecek bundan sonra."

Bir vatandaş da Aziz Nesin’den bir örnek vererek "Bize müstahak bunlar.” dedi. CİHAN

AK Partililer Akçay kordonunda basın toplantısı düzenledi

AK Partililer Akçay kordonunda basın toplantısı düzenledi

AK Partililer Akçay kordonunda basın toplantısı düzenledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.