19 Aralık 2025
Altın 5951.9
BIST 11338.96
Dolar 42.8059
Euro 50.1856
Sterlin 57.3148
Ankara -4°C

Akdağmadeni'nde 30 Bin Tl Hibe Destekli Kurs Düzenledi

Akdağmadeni'nde 30 Bin Tl Hibe Destekli Kurs Düzenledi
Yozgat Akdağmadeni Belediye Başkanlığı ilçedeki gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi başlattı.

Yozgat Akdağmadeni Belediye Başkanlığı ilçedeki gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi başlattı. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, hazırlayacakları proje karşılığında 30 bin TL hibe destek alabilecek.


        Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, gençlerin kendi işini kurmaları adına bu imkanlardan faydalanılması gerektiğini söyledi. Başkan Daştan, "İlçemizde bulunan gençlerimize yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecektir. 1 ay boyunca sürecek olan eğitimlere katılan kursiyerlerimiz kurs sonunda uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Sertifika ile hazırladıkları projeyle birlikte 30 bin TL' ye kadar karşılıksız hibe desteği alacaklardır." dedi.

        Belediye olarak sosyal anlamda halkın refah seviyesi yükseltecek çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Daştan, "Belediyenin görevi sadece alt yapı ve üst yapı değildir. Onlar zaten belediyenin asli görevleridir. Önemli olan işsizliğin giderilmesine yönelik yapılan çalışmalardır. Biz de bu bilinçle KOSGEB Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ile işsizlerimize yönelik böyle bir proje hazırladık. Bu eğitim sonucunda girişimci gençlerimize yeni fırsatlar doğmuş olacak ve belki de kendi işlerinin patronları olarak toplum içerisinde daha etkin bir rol alacaklardır. Başvurular başladı. Başvurmak isteyen adaylarımız belediyemiz yazı işleri müdürlüğüne gelmeleri gerekmektedir. Bu vesile ile kendi işini kurarak bu imkanlardan faydalanmak isteyen işsiz gençlerimizi belediyemize bekliyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir