19 Aralık 2025
Altın 5947.663
BIST 11335.05
Dolar 42.7934
Euro 50.183
Sterlin 57.2642
Ankara -6°C

Akdağmadeni’nde Açılan Girişimcilik Kursuna 170 Kişi Müracaat Etti

Akdağmadeni’nde Açılan Girişimcilik Kursuna 170 Kişi Müracaat Etti
Yozgat’ın Akdağmadeni Belediye Başkanlığı, KOSGEB ve Genç Girişimciler Kurulu İşbirliği ile ilçedeki gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitim kursuna 170 kişi müracaat etti.

Yozgat’ın Akdağmadeni Belediye Başkanlığı, KOSGEB ve Genç Girişimciler Kurulu İşbirliği ile ilçedeki gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitim kursuna 170 kişi müracaat etti.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, belediye olarak sosyal alanlarda da halkın refah seviyesi yükseltecek projeler yapmaya devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda açılan kursa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Başkan Daştan, "Gençlerimizin kendi işini kurmaları adına bu imkanı iyi değerlendirmelerini istiyoruz.
İlçemizde bulunan gençlerimize yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi1 ay boyunca sürecek Eğitimlere katılan kursiyerlerimiz kurs sonunda uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Sertifika ile hazırladıkları projeyle birlikte 30 bin TL' ye kadar karşılıksız hibe desteği alacaklardır." dedi.
Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Semih Daştan ise kursa beklenenin üzerinde müracaatın yapıldığını belirtti. Daştan, "Girişimcilik kursuna beklediğimizin üzerinde talep oldu. KOSGEB’in mevzuatı gereği kurslar en fazla 30 kişilik olabiliyor. İlçemizde kayıtları son aşamasına gelen ve iki sınıf olarak planlanan kursa sertifika alıp kredilerden faydalanmak isteyen 170 kişi kayıt yaptırınca, kursa katılacak 60 kişi KOSGEB görevlileri tarafından Belediye Düğün Salonunda yapılan mülakatla belirlendi. Bizlerde kurstan diğer arkadaşların yararlanmaları için yeniden çalışmalara başladık. İnşallah muvaffak oluruz."diye konuştu.

CİHAN

Akdağmadeni’nde açılan girişimcilik kursuna 170 kişi müracaat etti

Akdağmadeni’nde açılan girişimcilik kursuna 170 kişi müracaat etti

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir