19 Aralık 2025
Altın 5951.047
BIST 11335.05
Dolar 42.7856
Euro 50.1828
Sterlin 57.2913
Ankara -3°C

Akib Başkanlar Kurulu Başkanı Aymen: İskenderun Limanı'na İşadamları Sahip Çıksın!

Akib Başkanlar Kurulu Başkanı Aymen: İskenderun Limanı'na İşadamları Sahip Çıksın!
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, yeniden ihale sürecine çıkarılan İskenderun Limanı'na yerel işadamlarının sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, yeniden ihale sürecine çıkarılan İskenderun Limanı'na yerel işadamlarının sahip çıkması gerektiği kaydetti. Aymen, limanın ihale sürecinde tek bir İskenderun firmasının yer almamasının kentin aleyhine bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

İskenderun Limanı'nın sahip olduğu alan, stratejik konumu ve lojistik potansiyeli ile ülkenin en önemli limanlarından biri olduğunun altını çizen Aymen, "Limanın özelleştirilmesi 5-6 senedir gündemde. Rekabet kurulu en son ki ihaleyi iptal ederek doğru bir karar verdi. İskenderun kendine en yakın olan Mersin Limanı ile rekabet etme mecburiyetinde. Mersin'i işleten bir firmanın buradaki limanını alması rekabet kuralına aykırıdır." dedi. Liman için teklif veren firmalara bakıldığında İskenderun içinden bir tek firmanın bile olmamasını bölge açısından büyük bir dezavantaj olarak gördüğünü aktaran Aymen, İskenderun'da çok başarılı iş adamları olduğunu ve liman için el birliği verilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye ile deniz yolu ticaretinin geliştirilebileceğine işaret eden Aymen, bu ülkeyle alışveriş ve ticaret artırılırken limana da mutlaka konteynır terminalinin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

İSGİAD BAŞKANI GÖKTEN: LİMAN MUTLAKA ÖZELLEŞTİRİLMELİ!

İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) Başkanı Gökhan Gökten, limanın özelleştirilmesi durumunda şehre ekonomik canlılık geleceğini söyledi. Gökten, "Limanın özelleşmesini olumlu bir karar olarak gördüklerini söyleyen İSGİAD Başkanı Gökten, "Limanın özelleşmesi şehre ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

İskenderun Esnaf kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Hıdır Ercan, Limanın özelleştirilmesinin lafta kalmaması ve bir an önce limanın çalıştırılması gerektiğini söyledi.

İskenderunlu esnafların dayanacak güçlerin kalmadığını, aldıkları krediyi ödemede zorluk çektiğini belirten Ercan, Esnafın gözünün kulağının limanda olduğunu söyledi. İskenderun Limanı özelleştirilmesi, konteynır terminalinin kurulması ve hareketlenmesinin ardından ekonomide canlılığın olacağını söyleyen Ercan, 2 yıl içerisinde İskenderun'un eski günlerine dönebileceğine vurgu yaptı. İskenderun ekonomisinin düzlüğe çıkması, işsizliğin azalması ve esnafın nefes alması için limanın mutlak suretle çalıştırılması gerektiğine dikkat çeken Ercan, "Verilen sözler tutulsun, Liman özelleştirilecek, ihaleye çıkartılacak deniyor dört gözle bekliyoruz ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadesini kullandı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir