27 Mayıs 2026
Altın 6640.42
BIST 13662.75
Dolar 45.8923
Euro 53.3929
Sterlin 61.4269
Ankara 13°C

Âkil İnsanlar İzmirlileri Dinliyor

Âkil İnsanlar İzmirlileri Dinliyor
Çözüm sürecini halka anlatmaları için hükümetin görevlendirdiği Âkil İnsanlar heyetinin Ege Bölgesi grubu İzmir’e geldi.

Çözüm sürecini halka anlatmaları için hükümetin görevlendirdiği Âkil İnsanlar heyetinin Ege Bölgesi grubu İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalacakları otele giden heyet, daha sonra tarihî Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Kızlarağası Hanı’na gitti. Tarhan Erdem başkanlığındaki heyet, burada çay içip vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların oturduğu masaları tek tek dolaşan heyet üyeleri, sohbet ederek İzmirlerin süreçten beklentileri, tereddütleri ve kafalarındaki soru işaretlerini dinleyerek notlar aldı.

Kızlarağa Hanı’ndan ayrılırken İzmirlilerin Âkil İnsanlar heyetine ilgisini değerlendiren Erdem, “İzmirlilerin ilgisi iyi, daha gezeceğiz.” diye konuştu. Görüştükleri kişi sayısının İzmir’i temsil etmesinin mümkün olmadığının da altını çizerek, “İzmir’i temsil edecek kişilerle konuşmak için burada konuştuğumuz kişileri 300’le çarpın. Biz herkese ulaşamayız ama yapabildiğimiz kadarını yapacağız.” dedi. Heyette Erdem’in yanısıra Fehmi Koru, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avni Özgürel, Fuat Keyman, Baskın Oran ve Fadime Özkan yer aldı.

Âkil İnsanlar'ın Ege Bölgesi başkanı olan Tarhan Erdem, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Uzun yıllardır tanıdığı ve “eski dostum” dediği Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunan Erdem, yaşanan süreçte insanların görüşlerini ve sorularını alıp halkı anlamaya çalışacaklarını söyledi. CİHAN

Âkil İnsanlar İzmirlileri dinliyor

Âkil İnsanlar İzmirlileri dinliyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir