19 Aralık 2025
Altın 5988.72
BIST 11341.9
Dolar 42.7974
Euro 50.1865
Sterlin 57.2427
Ankara 4°C

Akıllı Kart 1 Mart’ta Başlayacak, Basına Verilen Kartlar İptal Olacak

Akıllı Kart 1 Mart’ta Başlayacak, Basına Verilen Kartlar İptal Olacak
Zonguldak Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, akıllı kart uygulamasının çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Zonguldak Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, akıllı kart uygulamasının çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 1 Mart tarihi itibariyle akıllı kart uygulamasının başlayacağını kaydeden Akyüz, basın mensuplarının kartlarının da bu tarihten itibaren geçersiz olacağını söyledi. Akıllı kart sistemine geçişten sonra otobüslerden ücretsiz olarak sadece sarı basın kartı olan gazeteciler yararlanabilecek.

Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin uzun süredir uygulamaya çalıştığı akıllı kart sistemi ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Akıllı kart dolum merkezlerinin hazırlandığını ifade eden Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, kartların basılmaya başlandığını ve basılan kartlarda Ereğli’nin 7 ayrı görselinin kullanıldığını söyledi. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, kooperatif olarak basın mensuplarına verilen kartların 1 Mart tarihi itibariyle geçersiz olacağını, sadece sarı basın kartı olan basın mensuplarının otobüslerden ücretsiz olarak yararlanabileceğini söyledi.

Akyüz, açıklamasında şöyle dedi: “Akıllı kartlar konusunda geçiş tarihimizi 1 Mart olarak belirledik. Teknik açıdan herhangi bir sorun çıkmazsa belirlediğimiz tarihte uygulamaya alınacak. Şu anda cihazların üretimi yapılıyor. Kartların dolumu ile ilgili olarak bayilerin tespitleri yapılacak. Daha sonra sistemle ilgili olarak akılı duraklar yerleşecek. İşlemler ocak ayı içerisinde tamamlanacak. Kartlarımız basılıyor. Ereğli’nin görselinden seçtiğimiz yaklaşık 7 değişik kartımız var. Diğer yandan bizim kooperatif olarak basın mensupları arkadaşlarımıza verdiğimiz kartların da 2012 yılı itibari ile kullanım süresi doluyordu. Kartların yenisi verilmeyecek. Akıllı kart sistemine geçişten sonra otobüslerden ücretsiz olarak sadece sarı basın kartı olan gazeteciler yararlanabilecek.” CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir