07 Ağustos 2026
Altın 6530.33
BIST 13798.82
Dolar 47.7027
Euro 54.978
Sterlin 64.017
Ankara 19°C

Aksakal: Yaşı Ne Olursa Olsun Gayret Gösteren Herkes Kur'an Öğrenir

Aksakal: Yaşı Ne Olursa Olsun Gayret Gösteren Herkes Kur'an Öğrenir
Manavgat Müftlüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu sorumlusu Resul Aksakal, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'in okumasını azim ve gayret gösteren herkesin öğrenebileceğini söyledi.

Manavgat Müftlüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu sorumlusu Resul Aksakal, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'in okumasını azim ve gayret gösteren herkesin öğrenebileceğini söyledi.

        Akşam kurslarında 'hocam benim yaşım 70, işim bitmiş' diyen çok sayıda kişinin Kur'an öğrendiğini belirten Aksakal, sürekli damlayan suyun mermeri bile deleceğini kaydetti. Kur'an okumasını öğrenmek isteyen her kişiye yardımcı olduklarını belirten Aksakal, Kur'an okumasını öğrenmek isteyen engellilere de evinde kurs verdiklerini söyledi. Manavgat Müftülüğü'nün açtığı kurslarla son 7 yıl içinde 8 bin kişinin Allah'ın yüce kelamını okumayı öğrenme şerefine nail olduğunu belirten Aksakal, "Peygamber efendimiz bir kutlu sözünde 'En hayırlınız Kur'an öğrenen ve öğreteninizdir' buyuruyor. Kur'an öğrenmede yaşım geçti diye hiç bir zaman ümitsizliğe düşmeyelim. Yeis şeytandandır. Kur'an'ı öğrenmek için yeter ki gayret gösterelim. 70 yaşından sonra ben öğrenemem diyen kişi öğrendi." diye konuştu.

    Zeynep Bozkurt da 70 yaşından sonra Kur'an öğrenmenin sevincini yaşadığını söyledi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir