16 Aralık 2025
Altın 5884.624
BIST 11380.88
Dolar 42.7086
Euro 50.2355
Sterlin 57.2578
Ankara 4°C

Aksaray Gezici Savaş Müzesi Otobüsünü Binlerce Vatandaş Ziyaret Etti

Aksaray Gezici Savaş Müzesi Otobüsünü Binlerce Vatandaş Ziyaret Etti
Aksaray Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehre getirilen ve yaklaşık bir hafta vatandaşların ziyaretine açık tutulan gezici savaş müzesi otobüsünü binlerce vatandaşın ziyaret ettiği bildirildi.

Aksaray Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehre getirilen ve yaklaşık bir hafta vatandaşların ziyaretine açık tutulan gezici savaş müzesi otobüsünü binlerce vatandaşın ziyaret ettiği bildirildi.

Başkan Nevzat Palta, halkın Çanakkale’deki milli şuuru yerinde görmeleri için Çanakkale gezici savaş müzesi otobüsünü Aksaray’a getirdiklerini ve ilde kaldığı sürece binlerce vatandaş tarafından gezildiğini ifade etti. Palta, şunları ifade etti:

“18 Mart Çanakkale Zaferi geçtiğimiz günlerde hem Aksarayımızda hem de Türkiyemizde ciddi anlamda kutlandı. Şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı. Aksaray Belediyesi olarak, özellikle Polis Meslek Yüksekokulumuzla beraber Çanakkale gezici savaş müzesi otobüsünü Aksarayımıza getirdik. İlk iki gün polis okulunda 4-5 günde kent meydanında halkımızın hizmetine sunulan gezici savaş müzesi otobüsünü binlerce hemşehrimiz gezmiş ve Çanakkale zaferinin hangi şartlarda nasıl imkânlarla kazanıldığını müzeyi gezince daha iyi anlamıştır.

Her zaman söylediğimiz bir şey var; bu savaşlar kolay kazanılmadı, metrekareye düşen 6 bin mermi ve ona rağmen Çanakkale geçilmez diyen bir ecdat var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Dolayısıyla bizim bu ruhu çok iyi anlamamız ve anlatmamız lazım. Bunu anlattığımız zaman, bu topraklar bize bir emanet. Alın sizin olsun denmediği, nasıl kazanıldığı, hangi ruhla kazanıldığı, hangi şuurla kazanıldığı ve 250 bin şehide ve yüz binlerce gaziye rağmen Çanakkale geçilmez dendiğini çok iyi anlatmamız lazım.”


CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir