
Aksaray Sema İlköğretim, Sbs'de Dört Türkiye Birincisi Çıkardı
Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu, 2010 yılı SBS sınavında 4 Türkiye birinciliğine ortak oldu. Sema İlkö
Sema İlköğretim Okulu'nun, Türkiye birincisi öğrencileriyle basın toplantısı yapan Okul Müdürü Devrim Yörük, "8. sınıf öğrencileri için yapılan SBS sonuçlarına göre, bu yıl da okulumuz öğrencileri, kendilerinden beklenen başarıyı fazlasıyla elde etti. Aksaray'ın ilk ve en başarılı okulu olmanın gururunu yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Sema İlköğretim Okulu'nun gerek yarışmalarda, gerekse sınavlarda Aksaray'ı başarı ile temsil ettiğine değinen Yörük, "Okulumuz, geçmiş yıllarda da Aksaray'a Türkiye yedinciliği, Türkiye sekizinciliği ve Türkiye 19.'luğu kazandırarak, ilimizi başarı ile temsil etti. Geçen yıl mezun ettiğimiz 77 öğrenciden 30'u fen liselerine, 12'si anadolu öğretmen liselerine, 35'i anadolu liselerine yerleşti. Okulumuz, yüzde 100 yerleştirme başarısı elde etti." şeklinde konuştu.
Bu yıl yapılan SBS-8'de ter döken 78 öğrencinin hepsinin yüksek puanlar aldıklarını belirten Okul Müdürü Yörük, "Öğrencilerimiz Emre Canbulut, Yusuf Emir Kumkumoğlu, Betül Korkmaz, Muhammed Emin Akkoç, bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu. Sınava giren diğer öğrencilerimiz de tam puana yakın puanlar alarak bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu Müdürü Devrim Yörük, ilde fen liselerine girmeye hak kazanan her iki öğrenciden birinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Özel Sema Koleji öğrencisi olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.