02 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 18°C

Aksaray'ın Kalbi Başkent'te Atıyor

Aksaray'ın Kalbi Başkent'te Atıyor
Aksaray Tanıtım Günleri Başkent Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. 19 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerin açılışına bakanlar ve vatandaşların yanı sıra çok sayıda siyasi de katıldı.

Aksaray Tanıtım Günleri Başkent Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. 19 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerin açılışına bakanlar ve vatandaşların yanı sıra çok sayıda siyasi de katıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray'ın yerel yönetimlerin ev sahipliğinde gerçekleşen fuarın açılışına geldi. Fuarda Aksaray’a özgü ürünler ile kültürlerin tanıtım stantları kuruldu. Aksaray Valisi Selami Altınok ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta konuklarla yakından ilgilendi.

Açılışta konuşan Beşir Atalay, Reyhanlı ilçesindeki patlamada hayatlarını kaybedenlere ve askeri uçağın düşmesi sonucu şehit düşen Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'a Allah'tan rahmet diledi. İllerin Ankara'ya gelmesinden memnun olduklarını kaydeden Atalay, Başbakanlık olarak illerin tanıtımına bir miktar da destek verdiklerini söyledi. Aksaray'ın Ankara'daki ilk tanıtım günü olduğunu bildiren Atalay, bunun iyi bir program olduğunu, bu şekilde tanıtım yapıldığını, illerin bu şekilde bir yarışa girmelerinin bile bir kazanç olduğunu ifade etti. AK Parti'nin politikasında yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Atalay, amaçlarının her ilin markalaşması olduğunu dile getirdi.

BAKAN EROĞLU: 2013-2014 YILI AKSARAY İÇİN HAMLE YILI OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Reyhanlı'da hayatlarını kaybedenlere ve şehit düşen Aksaraylı pilot Üsteğmen Gümüşsoy'a Allah'tan rahmet diledi. Bakan Eroğlu, Aksaray Valisi Selami Altınok’a 2013–2014 yılını Aksaray için de hamle yılı ilan ettiğini söylediğini belirterek, yakında tesislerin temel atma törenine katılacağını ifade etti.

"BAKANLAR AKSARAY MALAKLISINA HAYRAN KALDI"

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Atalay ve Eroğlu ile beraberindeki Aksaray protokolü Aksaray Tanıtım Günleri'nin açılış kurdelesini birlikte kesti. Bakanlar statları tek tek dolaşarak Aksaray'ın ürünleri hakkında bilgi aldı. Aksaray'ın ünlü çoban köpeği Malaklı ise Atalay ve Eroğlu'nu kendisine hayran bıraktı. İriliği ve duruşuyla tüm dikkatleri üzerine çeken Aksaray Malaklısı hakkında Atalay ve Eroğlu, yetiştiricilerden bilgi aldı.
'Malak'ın ne olduğunu anlamaya çalışan Atalay, köpeğe neden Malaklı denildiğini sordu. Köpeğin bakıcısı da Malaklı isimini yöresel deyim olarak kullandıklarını ve sarkık dudak anlamına geldiğini belirtti. Bakıcı, köpeğin Asurlular döneminden geldiğini ve savaşçı bir yapısı olduğu bilgisini verdi.

Stantları dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Atalay ve Eroğlu, Aksaray'ın damak tadına da baktı. Atalay ve Eroğlu, Aksaray Üniversitesi standında, Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi ve grekoromen güreşte Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp ile bir süre sohbet etti.

Bakan Atalay ve Eroğlu fuardaki Aksaray Belediyesi'ne ait standı ve diğer stantları da gezdikten sonra Aksaray günlerinden ayrıldı.

Açılış töreninde, Reyhanlı'da meydana gelen saldırılar ve Üsteğmen Gümüşsoy'un şehit olması nedeniyle folklor gösterileri yapılmadı.
CİHAN

Aksaray'ın kalbi Başkent'te atıyor

Aksaray'ın kalbi Başkent'te atıyor

Aksaray'ın kalbi Başkent'te atıyor

Aksaray'ın kalbi Başkent'te atıyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir