22 Ağustos 2026
Altın 7106.54
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.4413
Ankara 20°C

Akseki Gölcük Mevkiinde Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Akseki Gölcük Mevkiinde Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Antalya'nın Akseki ilçesi Gölcük mevkiinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 3 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Antalya Orman Bölge

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü ve orman mühendisi Aydoğan Türedi, Akseki ile Manavgat ilçesi sınır alanı Gölcük mevkiinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bölgenin sarp ve kayalık olmasından ötürü yangın söndürme çalışmasını 2 helikopterle yaptıklarını belirten Aydoğan Türedi, bölgede tehlike arz edecek bir durumun olmadığını söyledi. Yangına Antalya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'dan gelen ekiplerin müdahale etmek için bölgeye gittiğini belirten Türedi, yangının meydana geldiği alanın sarp ve dik olmasından ötürü söndürme çalışmalarını 2 helikopterden su atarak yaptıklarını kaydetti.

Türedi, "Akseki Gölcük ile Manavgat Sırtköy arasında sarp bölgede çıkan yangın söndürüldü. Tehlike arz edecek bir durum yok. Yangın bölgesi sarp ve dik kayalık olduğu için söndürmeyi mecburen havadan yapıyoruz. Yaşlanan ağaçların devrilmesiyle birlikte ateş değince yanma içten içe oluyor. Bazen kurumuş ağacın kütüğüne su sıkıyorsunuz ama; yine de içten içe yanma devam ediyor. İçten içe yanma olmaması için helikopterle havadan bol bol su atıyoruz. Yanan alan atıl bir ormanlık alan." diye konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir