Kahramanmaraş'ta gün içerisinde çeşitli temaslarda bulunan TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, partisinin kadın kolları tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 'Bir Şehidin İsyanı' isimli slâyt gösterisi sunuldu. MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve Kadın Kolları Başkanı Selma Dal'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Akşener, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İşsizlik sorununa değinen Akşener, 'Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 19. Bu oranın yüzde 85'ini de var olan işini kaybedenler oluşturuyor. Asıl problem, asıl konuşulması gereken işsizlik ve yoksulluktur." dedi.
AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, ülkenin 2002 yılında 214 milyar dolar borcunun şimdi 550 milyar dolara çıktığını belirtti. Varlıkların satıldığını ifade eden Meral Akşener, Varlık Barışı'ndan ülkeye 30 milyar dolar para girdiğini de dile getirdi. Akşener, bu paraların nereye gittiğini sorarak, Türkiye'nin peşkeş ve tüketim pazarı olduğunu öne sürdü.
Hükümetin başlatmış olduğu demokratik açılım konusuna da değinen Akşener, MHP'ye 'Neden görüşmüyorsunuz?' sorusunun geldiğine dikkat çekerek, "Bu soruya 'Ortada bir şey mi var da görüşelim.' cevabını vermek doğru değil. Ortada Başbakanın 2005 yılında Diyarbakır'da söylediği, herkesin gözünün içine baka baka söylediği söz var. 'Türkiye'de Kürt problemi var. Bunu çözmek benim meselemdir.' Bir soruna, probleme etnik pencereden bir tarif yaparsanız ve bunu o ülkenin başbakanı yaparsa bunun çözümü siyasidir. Etnik aidiyet olarak 'Ben Kürdüm.' diyen insanın sadece Kürt olduğu için o ülkenin her alanında etnik aidiyetinden dolayı problem yaşadığını varsayıyorsunuz demektir. Etnik tarif bu. Bunun çözümü siyasidir. Bu sorunu okul yaparak, işsizine iş vererek çözemezsiniz." diye konuştu.
Akşener, konuşmasının ardından MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ile birlikte partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

