04 Mart 2026
Altın 7610.33
BIST 12433.5
Dolar 43.9501
Euro 51.5416
Sterlin 58.3636
Ankara 3°C

Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihangir : Saldırı İsrail'e Olan Kini Artırmıştır!!

Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihangir : Saldırı İsrail'e Olan Kini Artırmıştır!!
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Filistin'in Gazze kentine giden insani yardım gemisine İsrail askerlerinin yaptığı saldırıyı kınadı.

Cihangir, İsrail'in insan hakları ihlali yaptığını belirterek, buna Türkiye başta olmak üzere bütün dünyanın gerekli cevabı vermesi gerektiğini kaydetti.

Ali Cihangir'in yazılı açıklaması şöyle: "İsrail'in yardım gönüllülerine saldırması insanlık dışı müdahaledir. Gemide bulunan silahsız, savunmasız insanlara saldırmak ve bu saldırıya seyirci kalmak suça ortak olmakla eşdeğerdir. Bu sebeple başta devlet erkanı ve hükümet olmak üzere herkesin katil İsrail'e karşı tepkisini ortaya koyması kaçınılmazdır. Bu gün saldırı sonucu hayatını kaybeden yardım gönüllüleri ülkemizde de büyük bir üzüntüyü beraberinde getirmiş, İsrail'e karşı olan kin ve nefreti de kamçılamıştır. Bu saldırıya sessiz kalamayız. Osmaniyeli Gazeteciler olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz."

Öte yandan, saldırıda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınacağı ve Cumhuriyet Meydanında miting düzenleneceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir